Mijn muzieksmaak valt samen te vatten in een enkel woord: eclectisch. Muziek is een hoeksteen van mijn leven. Voor ieder moment is er wel een passende tune, beat of stem. Vaak switch ik tussen nummers die ik door-en-door ken, en volledig willekeurige, nieuwe nummers binnen een bepaald genre. Spotify is daar geniaal in. Ik ben dan ook bijzonder content van mijn drie maanden premium.

  • Doorgaans luister ik vooral naar singer-songwriters. Dat is nogal zachte, verstaanbare muziek. Ideaal om de tekst te beluisteren en zelf meezingen. Enkele voorbeelden zijn Norah Jones en Van Morrison, als is dit laatste eerder blues dan easy listening.
  • Voel ik me happy en uitgelaten, dan ligt het tempo iets hoger: Motown music, of een swingende Sinatra.
  • Heb ik echt zin in dansen dan liefst latin tot je voeten in brand staan. Neen, mijn tempo en stamina ga je moeilijk kunnen volgen.

Gitaar tattooKijk ik naar de playlists die ik momenteel staan heb, dan geven die goed weer in wat voor stemming ik momenteel leef.

  • Optimism. Meestal begint mijn dag met deze oppeppers. Fijne muziek en zonneschijn helpen met de frustratie te doorstaan die NMBS heet. Don’t stop me now!
  • The Greatest Singer Songwriters. ideaal om te zingen in m’n hoofd. Al een aantal heerlijke ontdekkingen gedaan: Matt Simons, Sara Bareilles, Emeli Sandé.
  • Party sounds: Voor wanneer ik me ‘happy go lucky’ voel. Evenredig aan de afmetingen van mijn glimlach. Met dank aan Arsenal, Daft Punk, e.a.
  • Motown Music: Opzwepende dansmuziek voor wanneer ik hyper ben en/of sta te koken. Horen hier thuis: Marvin Gaye, Stevie Wonder, The Commodores.
  • Soul & Jazz: Iets kalmer maar daarom niet minder goed. Vooral Otis Redding en Nina Simone, en een beetje Frank.
  • Summer with, Winter without you: Als er al een vrolijke slash droevige playlist moet zijn, dan is het deze wel. Eigenlijk zou ik die beter wissen en vergeten. Eigenlijk wel. Rudimental vs. Ha Llovido.

Wie meer wil weten over mijn muzieksmaak kan altijd rondneuzen in mijn statistieken bij Last.fm of bij de video’s in mijn rubriek Muziek.

Morgen deel elf in deze reeks 30 dagen over mezelf: #11. Een andere foto van jou en je vrienden.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *