Freddie For A Day

Vandaag is ‘Freddie For A Day’, een dag waarop men zich voor het goede doel kan verkleden in Freddie Mercury, voormalig zanger van Queen die op 24 november 1991 overleed aan de gevolgen van AIDS. Velen zien de 45-jarige zanger uit Zanzibar nog steeds als een van de beste zangers van de 20ste eeuw.

Wereldwijde verkleedpartij

Na zijn dood werd het Mercury Phoenix Trust opgericht. Liz Swanton, webredactrice bij deze AIDS-stichting, kreeg het idee voor Freddie For A Day (#FFAD) om geld te verzamelen voor dit goede doel. Daarom verkleedde ze zich in de popmuzikant en verdiende alzo 1.200 pond. Achteraf gezien bleek het bizarre idee zo succesvol dat ze besloot er een jaarlijks evenement van te maken. Sindsdien is 5 september een dag geworden waarop mensen zich als Freddie Mercury verkleden en geld inzamelen voor de wereldwijde strijd tegen HIV en AIDS.

Koop een snor

Mensen die willen deelnemen kunnen op de website alvast inspiratie opdoen voor een kostuum, volledig in de stijl. En via een webshop kan je voor 2,50 pond ook een eigen snor kopen om je outfit helemaal compleet te maken. :-) Deelnemers kunnen achteraf een foto van hun outfit uploaden naar de site. Meer informatie op hun website en Facebook pagina van het evenement.

Google Doodle

Om deze actie extra te steunen zette zoekgigant Google vandaag een interactieve Doodle op haar voorpagina. Bijzonder leuk gedaan, deze 8-bit versie van Don’t stop me now. Het filmpje geeft je meteen ook de nodige dosis inspiratie voor een eigen outfit.

Queen Live at Wembley

Wie na het beluisteren van deze animatie nog méér zin heeft gekregen in de muziek van Queen heeft geluk. Om de 65ste verjaardag van Freddie Mercury te vieren kan je op YouTube een volledige stream bekijken van het legendarische concert van Queen in Wembley stadium. Meer dan anderhalf uur luisterplezier!

En u? Hoe zal u zich vandaag verkleden?

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Eerlijk gezegd wist ik niet wat dit inhield, dus ja, jammer: geen kostuum! Dus ik doe maar simpel: ik maak mijn nagels van mijn linkerhand zwart!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *