Freddie For A Day

Vandaag is ‘Fred­die For A Day’, een dag waarop men zich voor het goede doel kan verkle­den in Fred­die Mer­cury, voor­ma­lig zanger van Queen die op 24 novem­ber 1991 over­leed aan de gevol­gen van AIDS. Velen zien de 45-jarige zanger uit Zanz­ibar nog steeds als een van de beste zangers van de 20ste eeuw.

Wereldwijde verkleedpartij

Na zijn dood werd het Mer­cury Phoenix Trust opgericht. Liz Swan­ton, webredac­trice bij deze AIDS-sticht­ing, kreeg het idee voor Fred­die For A Day (#FFAD) om geld te verza­me­len voor dit goede doel. Daarom verkleed­de ze zich in de pop­muzikant en ver­di­ende alzo 1.200 pond. Achter­af gezien bleek het bizarre idee zo suc­cesvol dat ze besloot er een jaar­lijks even­e­ment van te mak­en. Sinds­di­en is 5 sep­tem­ber een dag gewor­den waarop mensen zich als Fred­die Mer­cury verkle­den en geld inza­me­len voor de wereld­wi­jde stri­jd tegen HIV en AIDS.

Koop een snor

Mensen die willen deel­ne­men kun­nen op de web­site alvast inspi­ratie opdoen voor een kos­tu­um, volledig in de sti­jl. En via een web­shop kan je voor 2,50 pond ook een eigen snor kopen om je out­fit hele­maal com­pleet te mak­en. :-) Deel­ne­mers kun­nen achter­af een foto van hun out­fit upload­en naar de site. Meer infor­matie op hun web­site en Face­book pag­i­na van het even­e­ment.

Google Doodle

Om deze actie extra te ste­unen zette zoekgi­gant Google van­daag een inter­ac­tieve Doo­dle op haar voor­pag­i­na. Bij­zon­der leuk gedaan, deze 8‑bit ver­sie van Don’t stop me now. Het film­p­je geeft je meteen ook de nodi­ge dosis inspi­ratie voor een eigen out­fit.

Queen Live at Wembley

Wie na het beluis­teren van deze ani­matie nog méér zin heeft gekre­gen in de muziek van Queen heeft geluk. Om de 65ste ver­jaardag van Fred­die Mer­cury te vieren kan je op YouTube een volledi­ge stream bek­ijken van het leg­en­darische con­cert van Queen in Wem­b­ley sta­di­um. Meer dan ander­half uur luis­ter­plezi­er!

En u? Hoe zal u zich van­daag verkle­den?

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Eerlijk gezegd wist ik niet wat dit inhield, dus ja, jam­mer: geen kos­tu­um! Dus ik doe maar sim­pel: ik maak mijn nagels van mijn link­er­hand zwart!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *