Alles komt goed. Dat is de centrale boodschap in Klein Gebedje van Tourist LeMC ft. Sticks. Het verhaal van oorlogsvluchtelingen uit Syrië die met hun laatste spaarcenten naar België vluchten, waar ze geen erkenning krijgen.

Vluchtelingen

Tegelijkertijd volgt de camera een jong meisje dat geld ophaalt om slachtoffers te steunen. Sociaal engagement en menselijkheid, waar ik zelf voortdurend voor ijver, lijkt de Vlaamse hiphop eindelijk een volwassen gezicht te geven. Nog zo’n mooi voorbeeld is ons eigen Slongs Dievanongs.

Geldinzameling

De videoclip werd trouwens opgenomen hier om de hoek in Antwerpen. Altijd fijn om uw eigen straat te zien passeren.

Bron: Tourist LeMC ft. Sticks – Klein Gebedje (Remix)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Een lied met zeer veel diepgang, toepasbaar voor een moeilijke periode waarin wij en onze dochter al een tijd verkeren. Ik heb dit lied aan haar laten horen. Ook al zit je zo diep, de troostende woorden helpen mij om telkens opnieuw het positieve te zien en de draad telkens weer op te pikken. “Da komt wel go schatteke da komt wel goe!” Hartelijk dank hiervoor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *