Summer of MusicDe zomer loopt op zijn eind. De dagen worden weer korter en je moet ’s ochtends weer een warme trui aantrekken om buiten niet te bevriezen.

De aankomende winter heeft zijn eigen muziek in de vorm van melige kerstliedjes. Daar tegenover staan de opzwepende ritmes en beats van de voorbije zomer.

De voorbije zomer hebben er heel wat nummers in m’n hoofd gezeten. Meestal waren dat erg vrolijke nummers, dingen die met op slag blij maken.

Andere keren ging het echt om een oorwurm (niet ‘oorworm’) die nog uren bleven nagalmen en me ’s nachts zelfs uit m’n slaap hielden. Deuntjes die je wel kent maar niet meteen een vinger op kan leggen.

Nu, als er al één nummer was dat voor mij de voorbije maanden definieerde dan was het wel deze knaller van Gotye. Die trompetten moeten nog maar beginnen schallen of ik spring al bijna een gat in de lucht. :-)

Jij hebt vast ook wel zo’n nummer. Welke muziek maakt jou op slag happy?

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

16 reacties

    1. Die CD ligt hier ook. Ik heb weinig filmmuziek, maar deze zit er wel tussen. Knappe muziek van Nick Glennie-Smith, Hans Zimmer en Harry Gregson-Williams. Gekocht in 1996. Wat is dat alweer lang geleden.

  1. In de auto naar het zuiden heb ik meermaals meegezongen met Randy Crawford’s Feeling Good en Everybody´s talking. Heerlijke jazzy tunes. Wel al een dagje ouder, maar dat mag natuurlijk geen criterium zijn.

  2. Bij het luisteren van de eerste 4 nummers had ik al een big smile op mijn gezicht! Het nummer van Gotye is ook erg leuk! Al heb ik het album op mijn album staan heb ik deze niet eens gehoord :0. Shame on me!

    1. Dat album was een van mijn favoriete ontdekkingen van dit jaar. Zoveel goede nummers. Ik zou het jammer vinden als men enkel zijn grootste hit zou herinneren, als is Somebody that I used to know natuurlijk ook de moeite.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *