Oh bloody hell

French rotary telephoneVanmiddag wachtte ik vol spanning op een veelbelovend telefoontje. Laura G. zou om vier uur bellen voor een telefonisch interview dat we eind december al planden. Tijd om voor te bereiden was er dus genoeg, en ik voelde me ook geen enkel moment zenuwachtig. Tot vandaag.

Stipt om vier uur rinkelde de telefoon. Met alle moed van de wereld nam ik op, en na een “hello” en “happy new year” kon het echte interview beginnen. Een halfuur praten over jezelf is moeilijker dan het lijkt. Toen het over mijn voorgaande werkervaring ging had ik eigenlijk weinig nieuws te melden dan wat al op mijn cv stond. Andere dingen die er niet tussen stonden en ik eerder als hobby beschouw vond ze dan wel weer razend interessant. Wie had ooit gedacht dat een forum onderhouden en wat prutsen met reclame op een weblog zo bijzonder kon zijn.

Ik vond van mezelf dat ik veel te zenuwachtig was. Dan lees je al zoveel Engelstalige artikels en nog kon ik niet uit mijn woorden komen. Wat was ook weer het Engelse woord voor complementair? Ja, achteraf weet ik het onmiddellijk, maar op zo’n moment lukt dat blijkbaar niet.

Ik vrees dat ik niet zo’n goede indruk maakte. Misschien is het tijd om toch wat te snoepen van die lekkere kerstchocolade. Laura G. zou me binnen 48 uur laten weten wat het resultaat is, en dan hoop ik goed nieuws te hebben.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

9 reacties

 1. met de goede energie van de volle maan moet dat goed aflopen me dunkt !
  vergeet niet te posten hoe het afliep !
  cheers !

 2. Mja, met het Engels heb ik gelukkig weinig moeite. Mocht je ooit een gesprek in het Duits hebben, één goeie raad: drink een halve fles wijn en je vindt je eigen Duits pérfect klinken :-)

  1. ’t Is dat ik zo dicht bij Duitsland woon dat die taal wel geen probleem zal zijn. Vroeger op school was Duits ook altijd makkelijk. Die talenknobbel komt nog wel van pas. Met mijn Frans heb ik toch nog ietsje meer problemen.

   De 48 uren zijn ondertussen al voorbij, maar ik heb nog niks ontvangen. Mijn contactpersoon heeft een mail gekregen, maar met het weekend voor de deur verwacht ik eigenlijk al geen antwoord meer vandaag. Da’s heel jammer, want ik loop al de hele dag nerveus rond, regelmatig mijn inbox controlerend, en ongelooflijk aan’t freaken als ik een popup krijg van “1 new e-mail” (tot nu toe enkel nog vals alarm, helaas helaas).

    1. Ze gingen dus voor vrijdagavond iets laten weten. Blijkbaar is er iets misgelopen. Morgen is het maandag, dan krijg ik hopelijk wel het nieuws waar ik zo ongeduldig op zit te wachten.

 3. Pingback: aardling

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *