Stapstenen

Hoe was uw zomer? Fijn kunnen genieten van een deugddoende vakantie? Ik hoop het voor u, want de periode van mooi weer en lange barbecues is voorbij. Tijd om terug aan de slag te gaan!

Mijn twee maanden bezinning over wat ik precies wou doen in dit leven bleken genoeg. Ik heb voldoende motiviatie en energie om er zelf achteraan te gaan. Er is een plaats voor mij in deze jobmarkt, en ik vind dat ik recht heb om die op te eisen.

Hoe begin je daar aan?

Spreek uw netwerk aan: het werkt!

Bekijk de bedrijven in uw regio die in dezelfde sector werken.

Voer eens vrijblijvend gesprek. Je leert mensen kennen die misschien elders wél een vacature weten zitten.

Voor mezelf had ik al beslist dat ik in Antwerpen wou blijven en liefst van al met de fiets naar het werk reed. Vanuit het centrum ben je overal op 15 minuten dus dat zit wel goed. En blijkbaar zijn er ook meer dan voldoende marketing bedrijven die mij kunnen gebruiken — ze beseffen het alleen nog niet goed.

Daarnaast bekijk ik voor de zekerheid ook alle andere vacatures in mijn sector. Dat kan gaan van LinkedIn en StepStone tot gespecialiseerdere kanalen zoals Digimedia. De crisis heeft blijkbaar toch niet zo hard toegeslagen.

Loon is op zich wel belangrijk maar voor mij geen cruciale factor. Eerder kies ik voor sociale factoren zoals respect voor werknemers, een goede sfeer op kantoor, erkenning voor je harde werk, en eerlijke en open mentaliteit.

Ik zal nog maar eens in mijn mailbox duiken.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

    1. Ja en neen. Zelf al relatief veel gedaan in vergelijking met andere jobzoektochten (behalve de allereerste) maar het is wel verbazend hoe lang die antwoorden steeds op zich laten wachten. Dat is echt wel ‘wennen’. Langs de andere kant had ik het vorige keren echt wel (te) makkelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *