16 mei 2021

Aardling

Mijn Mondiale Mening

Gezocht: werkgever (2)

Werkgever job gezochtHet jobaanbod voor een startende historicus in België is redelijk beperkt. Niks nieuws onder de zon, want al bij aanvang van de studies was bekend dat het bijzonder lastig zou worden om een job te vinden die goed aansluit bij het diploma van licentiaat geschiedenis. ’t Is een interessante studie, maar je kan er moeilijk je boterham mee verdienen.

Ondertussen ben ik bij zowat ieder jobkantoor over de vloer geweest. De eerste dagen kwamen er redelijk wat telefoontjes binnen voor allerhande onnozel werk: een helpdesk in Zuid-Afrika, zelfstandig verkoper van pensioenplannen, nachtelijk opkuiser in een slachthuis, etc. Niet bepaald hetgeen waar ik naar op zoek ben. Spijtig genoeg vragen de jobs waar ik wel interesse voor heb ofwel enkele jaren ervaring, ofwel een diploma voor iets wat ik wel kan maar niet kan bewijzen met een document.

De zoektocht blijft voortduren en mijn CV’s vliegen dagelijks nog steeds de deur uit. Ondertussen heb ik via de VDAB al meegedaan aan een gratis test om een Europees computerrijbewijs (ECDL) te verkrijgen. Persoonlijk vond ik die test niet zo moeilijk, maar ik merkte wel dat je toch al enige ervaring nodig hebt om te slagen. Het is een kleine stap, maar hopelijk zal de vermelding van dat certificaat enkele andere deuren op een kiertje zetten.

Ondertussen zijn er nog wel andere mogelijkheden om me bezig te houden:

Voor een kledingzaak in Genk zijn we op zoek naar een Sint en Piet om de animatie rond Sinterklaas in de winkel te verzorgen. Heb jij interesse en ben je vrij op 11/11 laat het ons als de bliksem weten. Jouw profiel: liefst enige ervaring kinderanimatie.