13 mei 2021

Aardling

Mijn Mondiale Mening

De job die er geen was

Marvin the Martian

Marvin the MartianDonderdag schreef ik me in bij een interimkantoor. Vandaag kreeg ik m’n eerste telefoontje. Bij een elektronicaboer hier in de buurt hadden ze tijdens de drukke eindejaarsperiode nog iemand nodig om helpen met de verkoop. Nog geen half uur later had ik al een gesprek met de manager, en die me vertelde dat ik morgen om half twee kon beginnen.

Blij als ik was telefoneerde ik ter bevestiging naar het interimkantoor. Als het mij uitkwam maakten ze mijn contract al klaar, en dan kon ik alles meteen tekenen wanneer ik daar was. Klonk prima, dus reed ik naar het kantoor om mijn handtekening onder het papier te zetten.

Twintig minuten later was ik daar en vertelde Ann van de interim me dat het nog niet mogelijk was om een contract op te stellen. Ah, ok. Dan maar terug naar huis. Daar rinkelde de telefoon: opnieuw Ann, om te vertellen dat ik “echt de perfecte kandidaat was”, maar dat ze toch maar iemand anders hadden aangenomen.

Als dat zo’n mensen zijn, dan wil ik er al niet meer gaan werken.