16 mei 2021

Aardling

Mijn Mondiale Mening

24 seizoen 5

24 season 5 fifth dayMorgenavond om iets na negen gaat het nieuwe seizoen van 24, het vijfde al, van start. Om meteen met de deur in huis te vallen krijg je twee afleveringen in één keer voorgeschoteld: de gebeurtenissen tussen zeven en negen uur ’s ochtends. Van alle reeks verdiende seizoen vijf tot nu toe de meeste awards: vijf Emmy Awards in 2006 , waaronder die voor beste dramaserie en acteur (Kiefer Sutherland). In Monte Carlo wordt in twee categorieën een Gouden Nimf gewonnen (beste internationale producer en beste acteur in een hoofdrol). Als dat een referentie mag zijn dan zit u alvast goed voor de komende maanden.

Seizoen 5

Dag 5 speelt zich af achttien maanden nadat president Logan aan zijn ambtstermijn begon en Jack Bauer onderdook. De wereld wordt opgeschrikt door het nieuws van de moord op ex-president David Palmer. Hij werd door een scherpschutter om het leven gebracht in het appartement van zijn broer Wayne. Minuten later worden Michelle Dessler en Tony Almeida, twee ex-CTU-agenten, het slachtoffer van een bomaanslag nabij hun woning. Jack ontdekt dat er een complot tegen hem werd gesmeed om de overheid te doen geloven dat hij verantwoordelijk is voor de moord op ex-president Palmer en de aanslag op Michelle en Tony. Ondertussen moet CTU-hoofd Bill Buchanan op bevel van president Logan prioriteit geven aan de veiligheid op een belangrijke wapentop met Rusland in plaats van de onrustwekkende moorden te onderzoeken.

Net geen maand geleden schreef plaatste ik hier al links naar alle afleveringen van het volledige eerste en tweede seizoen van 24. Omdat ik ongeduldig ben en de reclameonderbrekingen op de commerciële zender sowieso irritant zijn krijgt u van mij alvast alle afleveringen van dit aanstaande seizoen op een dienblaadje gepresenteerd. De kwaliteit is goed, maar alle afleveringen hebben wel Franstalige ondertitels. Daar merk je gelukkig na enkele seconden al niets meer van; en anders is het een goede taaloefening. Enfin, de filmpjes dus. (Als het filmpje speelt, rechterklikken en ‘Go Full Screen’ selecteren.) Nog een fijn weekend!

  • 24 (Day 5): 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Seizoen 6

8 januari: Seizoen 5 is bij ons vanavond pas begonnen, maar over de plas komt seizoen 6 er al aan. Het internet zou het internet niet zijn moesten al afleveringen van de volgende reeks zijn opgedoken. De eerste vier aflevering van s06 kan je blijkbaar al downloaden via torrent: 7:00am-8:00am, 8:00am-9:00am, 9:00am-10:00am, en 10:00am-11:00am.