24 seizoen 5

24 season 5 fifth dayMorgenavond om iets na negen gaat het nieuwe seizoen van 24, het vijfde al, van start. Om meteen met de deur in huis te vallen krijg je twee afleveringen in één keer voorgeschoteld: de gebeurtenissen tussen zeven en negen uur ’s ochtends. Van alle reeks verdiende seizoen vijf tot nu toe de meeste awards: vijf Emmy Awards in 2006 , waaronder die voor beste dramaserie en acteur (Kiefer Sutherland). In Monte Carlo wordt in twee categorieën een Gouden Nimf gewonnen (beste internationale producer en beste acteur in een hoofdrol). Als dat een referentie mag zijn dan zit u alvast goed voor de komende maanden.

Seizoen 5

Dag 5 speelt zich af achttien maanden nadat president Logan aan zijn ambtstermijn begon en Jack Bauer onderdook. De wereld wordt opgeschrikt door het nieuws van de moord op ex-president David Palmer. Hij werd door een scherpschutter om het leven gebracht in het appartement van zijn broer Wayne. Minuten later worden Michelle Dessler en Tony Almeida, twee ex-CTU-agenten, het slachtoffer van een bomaanslag nabij hun woning. Jack ontdekt dat er een complot tegen hem werd gesmeed om de overheid te doen geloven dat hij verantwoordelijk is voor de moord op ex-president Palmer en de aanslag op Michelle en Tony. Ondertussen moet CTU-hoofd Bill Buchanan op bevel van president Logan prioriteit geven aan de veiligheid op een belangrijke wapentop met Rusland in plaats van de onrustwekkende moorden te onderzoeken.

Net geen maand geleden schreef plaatste ik hier al links naar alle afleveringen van het volledige eerste en tweede seizoen van 24. Omdat ik ongeduldig ben en de reclameonderbrekingen op de commerciële zender sowieso irritant zijn krijgt u van mij alvast alle afleveringen van dit aanstaande seizoen op een dienblaadje gepresenteerd. De kwaliteit is goed, maar alle afleveringen hebben wel Franstalige ondertitels. Daar merk je gelukkig na enkele seconden al niets meer van; en anders is het een goede taaloefening. Enfin, de filmpjes dus. (Als het filmpje speelt, rechterklikken en ‘Go Full Screen’ selecteren.) Nog een fijn weekend!

 • 24 (Day 5): 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Seizoen 6

8 januari: Seizoen 5 is bij ons vanavond pas begonnen, maar over de plas komt seizoen 6 er al aan. Het internet zou het internet niet zijn moesten al afleveringen van de volgende reeks zijn opgedoken. De eerste vier aflevering van s06 kan je blijkbaar al downloaden via torrent: 7:00am-8:00am, 8:00am-9:00am, 9:00am-10:00am, en 10:00am-11:00am.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

8 reacties

 1. Ik wacht liever enkele maanden om dan thuis in één lange ruk te kunnen kijken, ipv telkens een week op m’n honger te moeten zitten :-)

 2. Ik denk dat een hoop Vlamingen zich met die links kunnen amuseren, maar mij zegt het niks. 24, tja, da’s zes keer vier.

 3. De keuze is natuurlijk vrij voor iedereen, maar als je na de twee afleveringen van daarnet nog op uwe honger zit dan is het toch dat geen hele week moet wachten. Zelf zit ik ondertussen al aan aflevering 10.

 4. Ik hield even mijn hart vast … en vreesde dat er geen franse ondertitels waren, maar wel Frans gesproken. Ik hoorde al Jack Bauer zijn beste Frans bovenhalen. Een nachtmerrie.

 5. Is het normaal dat ik die links bij mij niet echt werken? En bestaat daar dan een alternatief voor?

  Een andere 24-fan

 6. Tiens, ze hebben de aflevering van 24 precies van het web gehaald. Probeer anders hier eens. Ik ga niet beloven dat de links eeuwig blijven werken, maar regelmatig zijn er toch mensen die de filmpjes opnieuw op het web smijten. Daar blijven ze dan x-aantal dagen staan tot de beheerders van bijvoorbeeld YouTube of DailyMotion ze weer verwijderen.

 7. Tja… alle Fox-reeksen zijn jammer genoeg niet meer te vinden op het internet, nadat de zender dreigde met rechtszaken allerhande. Je zult gewoon braafjes elke week voor de tv moeten gaan zitten!

 8. Bijlange niet. ;) Er zijn ondertussen al meer dan genoeg alternatieve kanalen opgedoken. Allfg bijvoorbeeld, en het zopas vernieuwde PeekVid. En als je daar je gading niet kan vinden kan je nog altijd de juiste torrent downloaden.

  De televisieversie van ’24’ gaat overigens niet veel interessanter meer worden. Bespaar jezelf de moeite, lees even op Wikipedia hoe het seizoen zal aflopen en begin dan maar meteen aan seizoen 6. Dat is véél spannender!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *