Steve Jobs met iPhone

Vanavond is er over de plas een grote computer­conferentie van start gegaan. Baas van Apple Steve Jobs kwam er zijn jaarlijkse keynote geven. Nieuw duur speelgoed zoals de iPhone werden er voorgesteld. (Knap ding, maar kost stukken van mensen.) Normaalgezien is er bij zo’n gebeuren altijd een live stream beschikbaar, maar dit jaar spijtig genoeg niet meer. Te duur waarschijnlijk. Een enkele website beloofde live beelden, maar dat ging dus even niet door en er bleken enkel tekstversies — met hier en daar een foto — van het gebeuren beschikbaar.

Mij niet gelaten, ik kan wel eventjes wachten. Maar als dan achteraf, vijf uren na de presentatie, alle computerservers nog steeds platliggen dan is dat toch teveel van het goede. Al een geluk dat tussen die Diggers zo’n slimme mensen zitten: open Quicktime, open url en plak deze link. Geef nu toe, da’s toch beter dan zo’n tekststream.

One More Thing… Steve heeft blijkbaar zijn traditionele “one more thing” geschrapt. Nah das ist aber schade…

(10 januari) Bij CNET staan twee samenvattingen van elk een minuut of zeven die je alvast een betrouwbare eerste indruk geven. ’t Is wel vré duur spul.

(13 januari) Zoals verwacht loopt de introductie niet van een leien dakje: problemen met de naam, het design, en de uitbreidings­mogelijkheden. Dacht ik het niet: te mooi om waar te zijn.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

7 reacties

    1. Dat het een magistraal stukje technologie is, daar bestaat geen twijfel over. Maar ik heb toch ook zo mijn bedenkingen. Net als Pieter vrees ik een beetje voor krassen op dat scherm waardoor je het ding niet meer kan ‘besturen’. En dan is er ook nog de bedenkelijke batterijduur. En ook: kwestie wat zo’n mobiele internetverbinding kost bij ons in België. Lijkt me toch net allemaal iets te duur als je alleen maar smsjes wil sturen en af en toe eens een foto nemen.

      1. Ja, voor krassen ben ik ook wel bang, maar voor de rest: toch niets zo handig als overal je mails kunnen lezen. En voor mails (beperkte datahoeveelheid) vallen de kostprijzen nog wel mee hoor, EDGE bij BASE is niet zo duur.

  1. eerst de naam iPhone naar het volk gooien, en dan pas met de grote verkoopkanonnen afkomen he. Ik denk dat het niet zo lang gaat duren voor de iPhone nano (of zo iets in die aard) er aan komt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *