Mac OS Old School

Hipsters houden wel van retro. Dus dan zal deze klassieke interface voor Mac zeker in de smaak vallen bij de fanboys. Ontwerper Ben Vessey keek affectief terug naar het verleden van Apple en inspireerde zich voor deze theme op het design van 1984.

De meeste gebruikte programma’s zijn allemaal voorzien van monochrome icoontjes. Not my cup to tea, maar wel volledig en dus knap gedaan.

Mac OS Old School iconen

Retrofy your Mac with this icon and wallpaper download set featuring twenty-one Mac OS ’84 inspired icons and three wallpapers. Yours for the bargain price of a tweet or a facebook post.

En na de WWDC van vanavond zal het contrast nog des te groter zijn. Waarschijnlijk gaan de laptops nu ook allemaal een retina-display krijgen. En dat maakt het contrast met deze theme alleen maar groter.

iPhone iOS ’86

(16 juni 2012) Voor zij de een gelijkaardig design op hun iPhone willen heeft Anton Repponen dit concept uitgewerkt voor iOS ’86. Het heeft iets weg van een kruising tussen Kindle interface en iPhone design. :-)

iPhone iOS '86

iPhone iOS '86

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. och waar is den tijd. Ik werk al 20 jaar met Mac. Deze app vind ik wel grappig, maar waarom teruggrijpen naar ’t verleden hé? ’t Is vooruit dat we moeten. :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *