Trots is zo’n woord dat je niet meteen zal terugvinden in mijn woordenboek. Ik ben erg tevreden met m’n eigen bescheidenheid. Eigen lof stinkt. Wat ik me de voorbije dagen wel realiseerde is hoe zot geweldig mijn leven is. Neem nu dit verhaal van de voorbij 48 uur.

Life is good
Life is good

Vrijdagochtend een uur voor de wekker wakker worden en rustig van het ontbijt genieten: muesli met yoghurt en frambozen. Buitenkomen en meteen je zonnebril nodig hebben. Zon schijnt in m’n gezicht wanneer op mijn soundtrack van de dag over de De Keyserlei dans richting centraal station. Glimlachen tegen de vriendelijke mensen op de trein en enkele nieuwe hoofdstukken van m’n spannende boek doorploegen.

Vlotjes op kantoor geraakt en nog steeds overal zon. We houden bijzonder productieve meetings die slechts half zo lang duren dan voorzien. Like! Genieten van een zonnige lunch met lekker ijsje. In het park onder een boom gaan liggen. Ongemerkt het laatste kwart van m’n broodje aan de bedelaar geven en verder lopen.

’s Avonds moet ik over en weer naar Antwerpen voor een bezoekjes aan dokter Wout. In Vilvoorde pik ik het Vosje op en gaan we samen met enkele vrienden voetbal kijken op de Oude Markt in Leuven. Later die avond wil ze me nooit meer zien. Ik telefoneer ’s nachts met zus en spil m’n gal. Dat helpt.

Zaterdag een zonnig ontbijt met koffie. Verse inkopen op de markt met de Stuntvrouw. E-mail dat m’n foto’s zijn afgedrukt en klaarliggen. Jochei! Nog meer ijsjes eten, een dutje aan de kaaien en nog meer terrasjes doen. Alle boeken willen kopen in ’t Stad Leest. Met de Stuntvrouw naar de apotheker. Een picknick plannen en weer afzeggen.

Gezond koken voor m’n ouders die namiddag rond fietsten. De timing was perfect. Ze waren aangenaam verrast. Een avondwandeling door Antwerpen op zoek naar -nog maar eens- een ijsje. Iemand zien lopen met twee badmintonraketten en spontaan beginnen spelen op een parking.

Buiten kruipt de Zon gestaag voorbij de horizon. Ik kijk een hilarische film  en werk ondertussen aan een responsive design in HTML5. Uurtje testen en dan live pushen. Mooi op tijd lig ik in mijn nest, voor een fijne droom en een nieuwe dag.

Morgen deel tien in deze reeks 30 dagen over mezelf: #10. Welke muziek beluister je wanneer je vrolijk, droevig, verveeld, hyper en gek bent?

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *