Freya Van den BosscheNa Karel De Gucht een half jaar geleden neemt nu ook Freya Van Den Bossche onze vriendelijke noorderburen onder vuur. Onze Minister van Buitenlandse Zaken sprak toen nog van “stijfburgerlijkheid”, terwijl de 30-jarige Vice-Premier, Minister van Begroting en van Consumentenzaken het over “kleinburgerlijkheid” had.

Alhoewel Balkenende tot nu toe nog niet reageerde wegens “teveel werk met de Europese top in Brussel”, grijpt de redactie van Geenstijl zoiets wel aan voor een nieuwe oorlogsverklaring.

De rel duurde spijtig genoeg niet lang. Al gauw kwamen de verontschuldigingen. Nog geen dag later was de storm al voorbij (tenzij je natuurlijk Pieter De Crem heet). Spijtig, want zo’n frisse wind in de internationale betrekkingen kan al eens leuk zijn…

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Het wordt hoog tijd voor wat serieuze politici. Alle respect voor Freya’s vlotte aanpak; maar politiek en diplomatie gaan nu eenmaal hand in hand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *