Customize Google FirefoxOnlangs nog las ik enkele statistieken over het gebruik van zoekmachines en helemaal bovenaan stond – niet geheel onverwacht – Google. Concurrenten als Yahoo, MSN of AOL kwamen niet eens in de buurt. Toch kan het zoeken nog beter, vooral dan op het vlak van gebruiksvriendelijkheid.

Enter CustomizeGoogle, een Firefox extensie die “de zoekresultaten van Google aanpast door extra informatie toe te voegen (zoals links naar alternatieve zoekresultaten bij Yahoo!, Ask Jeeves, MSN, enz).” Ook kan je de advertenties op iedere pagina verwijderen, is Google Suggest geïntegreerd, en gaat het zoeken naar afbeeldingen stukken vlotter. Ik moet eerlijk toegeven dat ik me niet meer bewust dat ik deze extensie had geïnstalleerd, omdat ik er zo vaak gebruik van maak. Die bijkomende mogelijkheden ben je zo gewoon.

Installeren is heel erg eenvoudig. Hoe dat moet krijg je te zien in een introductiefilmpje: Flash (2,0 MB), GIF (1,6 MB) en WMP (1,8 MB). De extensie is slecht 45 KB groot, en verkrijgbaar in meer dan 20 talen. De belangrijkste versies zijn natuurlijk die in het Engels en – voor ons – het Nederlands (België).

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *