13 mei 2021

Aardling

Mijn Mondiale Mening

Dag 30: Waarom ging ik deze uitdaging aan?

Na 30 dagen over mezelf

Na 30 dagen over mezelf

Toen ik Simon’s lijst tegenkwam leek het me een fijne uitdaging om meer van mezelf bloot te geven. Een eenvoudige opdracht, dacht ik, die bij momenten erg confronterend bleek.

Opgelegde onderwerpen gaven een gevoel van vrijheid. Ik moest zelf geen thema te kiezen, maar volgde gewoon een vaste agenda. Zo kan je op voorhand nadenken over wat je te zeggen hebt.

Toch bleek opnieuw dat tijd vinden om te schrijven de grootste hinderpaal was. Die dertig dagen flitsten voorbij in wat slechts enkele dagen leek. Een agenda boordevol leuke afspraken hielp niet om me achter dit scherm te kluisteren. Dat is op zich wel jammer. Je gedachten in woorden, zinnen en paragrafen gieten geeft ook waardevolle voldoening.

Reacties uitlokken was geen doel an sich. Dan had ik deze berichten wel op alle andere social media kanalen geplaatst. Ergens leek ik hier volledig tegen de muren te praten. Maar blijkbaar zijn er genoeg lurkers die lezen zonder reageren. Daar neem ik vrede mee. Als jullie iets willen bijdragen, dan zie ik het wel binnenkomen.

De volgende stap is nog niet duidelijk. Ik maak geen loze beloften over meer schrijven. Met de zomer voor de deur lijkt me dat weinig realistisch. Wat wel moet kunnen zijn meer persoonlijke inzichten. Het helpt om dingen van je af te schrijven. Je krijgt een zeker perspectief van waar je allemaal mee bezig bent.

Voor mij waren deze 30 dagen alvast een positieve ervaring. Misschien herneem ik in 2014 enkele van de vragen om te zien waar ik sindsdien uitgekomen ben.

Dit was het laatste item in deze reeks 30 dagen over mezelf.