Na 30 dagen over mezelf

Toen ik Simon’s lijst tegenkwam leek het me een fijne uitdag­ing om meer van mezelf bloot te geven. Een een­voudi­ge opdracht, dacht ik, die bij momenten erg con­fron­terend bleek.

Opgelegde onder­w­er­pen gaven een gevoel van vri­jheid. Ik moest zelf geen the­ma te kiezen, maar vol­gde gewoon een vaste agen­da. Zo kan je op voor­hand nadenken over wat je te zeggen hebt.

Toch bleek opnieuw dat tijd vin­den om te schri­jven de groot­ste hin­der­paal was. Die der­tig dagen flit­sten voor­bij in wat slechts enkele dagen leek. Een agen­da boorde­vol leuke afsprak­en hielp niet om me achter dit scherm te kluis­teren. Dat is op zich wel jam­mer. Je gedacht­en in woor­den, zin­nen en para­grafen gieten geeft ook waarde­volle vol­doen­ing.

Reac­ties uit­lokken was geen doel an sich. Dan had ik deze bericht­en wel op alle andere social media kanalen geplaatst. Ergens leek ik hier volledig tegen de muren te prat­en. Maar blijk­baar zijn er genoeg lurk­ers die lezen zon­der rea­geren. Daar neem ik vrede mee. Als jul­lie iets willen bij­dra­gen, dan zie ik het wel bin­nenkomen.

De vol­gende stap is nog niet duidelijk. Ik maak geen loze beloften over meer schri­jven. Met de zomer voor de deur lijkt me dat weinig real­is­tisch. Wat wel moet kun­nen zijn meer per­soon­lijke inzicht­en. Het helpt om din­gen van je af te schri­jven. Je kri­jgt een zek­er per­spec­tief van waar je alle­maal mee bezig bent.

Voor mij waren deze 30 dagen alvast een posi­tieve ervar­ing. Miss­chien herneem ik in 2014 enkele van de vra­gen om te zien waar ik sinds­di­en uit­gekomen ben.

Dit was het laat­ste item in deze reeks 30 dagen over mezelf.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

 1. Als je echt wil meemak­en wat din­gen van je afschri­jven kan beteke­nen, en hoeveel per­spec­tief je kan kri­j­gen door te schri­jven, dan moet je eens proberen om te dag­boeken.
  Ik doe het sinds okto­ber vorig jaar semi-regel­matig en het heeft echt al ongelofe­lijk veel veran­derd voor mij!

 2. Dag­boeken, als in schriftelijk, op papi­er en hele­maal privé bedoel ik hé dus :-)
  En voor de volledigheid: ik vind je per­soon­lijke blog­posts veel leuk­er dan de infor­matieve :)

  1. Goede­mor­gen Elke. Dankjew­el voor de appre­ci­atie. Zo’n dag­boek bijhouden is inder­daad wel de moeite. Ik loop er al 21 jaar mee rond. Enkele weken gele­den kocht ik nog een nieuw exem­plaar om in te schri­jven.

   Romeins dagboek

   Maar het is toch wat anders om die gedacht­en ook pub­lieke­lijk te delen. Dat is nu net wat ik zo con­fron­terend vond. Bin­nen je eigen cocon is er niets of nie­mand dat reageert op jouw bedenkin­gen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *