Zeg nu zelf: welke van deze twee is moeilijker? Dagelijks neem ik meer dan genoeg foto’s. Maar zelden sta ik daar zelf op. En als dat toch het geval is, krijg je dit resultaat.

Stijn Vogels
Zondagavond

Die vijftien weetjes bedenken, ging dan weer vrij eenvoudig. Of ze ook interessant zijn laat ik aan u over.

 1. Voor m’n tiende verjaardag kreeg ik van m’n moeder een schrijfboekje met een harde kaft cadeau. Sindsdien liep het aardig mis. Best grappig om je eigen beslommeringen als kind, tiener of student te herlezen. Mijn persoonlijke tijdmachine. Je kan niet vluchten voor je verleden.
 2. Ik heb nooit een talenknobbel gehad. Opstellen schrijven was fijn en zo. Maar taalkunde? Vreselijk! Vraag me alsjeblieft nooit iets over OTT of VVT. En dan dat Frans… Tegenwoordig is de situatie volledig omgekeerd. Ik slorp vreemde woorden op als een spons en ben vlot viertalig. Momenteel werken we half-half aan wat Spaans, Deens, Noors en Italiaans. “Du har en fed røv.”
 3. Ik kan blind schrijven. Niet enkel typen maar echt schrijven. Handig wanneer je ’s nachts die ene geniale inval wil neerkrabbelen zonder het licht aan te doen.
 4. Op mijn diploma — zo’n geel vel hard papier met dikke stempel van de Universiteit Gent — staat ‘Master of History’. Eigenlijk vat ik nog steeds niet hoe dat ooit kon gebeuren. Die hele tijd lijkt wel uit een ander leven gegrepen.
 5. Al duizend keer proberen fluiten op mijn vingers maar nog nooit gelukt. Maar ooit. Ooit!
 6. Toen ik klein was, dacht ik dat mijn naam afkomstig was van Albert Einstein. Niet slecht als scheldnaam. En zeker niet als je weet wat voor clown Albert echt was.
 7. Ik ben best trots op m’n collectie quotes. Wekelijks komen daar nieuwe bij. Regelmatig overloop ik delen om mezelf op de juiste koers te houden.
 8. Over het algemeen sta ik positief in het leven. Maar er zijn bepaalde zaken waar ik een hartsgrondige hekel aan heb: broeken met rits, muggen op je slaapkamer, NMBS, koude handen, flauwe quizmasters (U weet wie u bent).
 9. Fietsen zonder handen en voeten. Uitgebreid getest en gelukt. Over het algemeen lap ik de verkeersregels zelden aan m’n laars. Ahum. Nu alleen parkeerboetes en een lichte snelheidsovertreding of twee, drie.
 10. Ik slaap te weinig. En als ik dan toch slaap, dan slaap ik te veel. Daar staat tegenover dat ik zo goed als altijd m’n dromen herinner. Ook dat hou ik bij. Wil u dat allemaal eens lezen?
 11. Ik kan soms ontzettend lui zijn. Punt.
 12. Over dat lijf van mij. Op mijn linker elleboog staat een aardbeivormige moedervlek. Knieën, da’s één grote roze lap vel van spelen en vallen. Mijn bovenste wijsheidstanden werden getrokken in nog geen vijf minuten. In de lente (nu dus) piepen mijn longen soms. Wanneer ik m’n vader en grootvaders bekijk, prijs ik mij gelukkig dat ik nooit kaal zal worden.
 13. Ik hou van zingen. Graag. Overal. Niet op commando. Wel bij mensen waar ik me op mijn gemak voel. En in het openbaar durf ik al eens luid fluiten op de muziek die op dat moment door m’n oren schalt.
 14. Wellicht zal ik nooit mijn draai vinden. Hoe mooi Antwerpen ook mag zijn, ik weet niet of dit wel mijn thuis is. België misschien evenmin. Ik kan me niet binden aan een locatie. Geen leningen, geen hypotheek. Liefst van al leef ik uit m’n koffer.
 15. Uit regelmatig filosofisch debat is gebleken dat mijn karakter te reduceren is tot de volgende drie elementen: altruïstisch, open minded, eerlijk. Ik ervaar mijn wereld heel erg tactiel en sensueel.

Morgen deel twee in deze reeks 30 dagen over mezelf: #2. Waar komt de naam van dit blog vandaan?

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

 1. Erg leuk stuk om te lezen! Blind schrijven… ik ga het ook eens proberen. Meestal gaat mijn lamp aan, zoekend in een rommelig laatje naar iets waar ik op kan schrijven. Een pen is dan ook wel handig… daarna weer in slaap proberen te komen… tot de volgende ingeving dan.

  1. Hihi. Het lastigste van al is niet eens dat blind schrijven in het donker, maar wel de volgende ochtend je eigen kribbels proberen ontcijferen. Wanneer er meerdere opmerkingen over of door elkaar staan moet toch even je tijd nemen. Wie had ook durven denken dat die opleiding paleografie toch nog van pas zou komen!?

 2. Beste Stijn,
  (Jay Van Ryssel hier)

  Proficiat met je nieuwe web design! Je hebt de grote stap naar Genesis gemaakt.
  *Sorry voor de late respons, Adwords account suspended, nieuwe project, tal van extra vijanden gemaakt met mijn project. Oh wel…

  Note To Self: Steal this post subject for myself. Eerste keer dat zone onderwerp ziet. Leuk!

  Als iemand die veel in het buitenland heeft gewoond: Iraq, Korea, Indonesië, Marokko kan ik wel degelijk zeggen dat het een uniek ervaring is, en een heel andere perspectief geeft tegenover wonen in België.

  Zal zeker over een paar jaar ergens anders zitten. Thailand misschien… hmmm.

  1. Hoi Jae. Toevallig nam ik gisteren nog een kijkje op jouw laatste website. Die leek blijkbaar verdwenen. Met wat ben jij allemaal bezig man? :-) De nieuwe ziet er anders ook goed uit.

   Dankjewel voor de positieve commentaar. Dit nieuwe design staat al een maandje online. Er kwam wel wat testwerk bij kijken. Momenteel zit ik nog steeds op de bèta van Genesis 2.0, aangezien men voor de volledige release afhankelijk is van WordPress 3.6. En die release is blijkbaar zonet weer maar eens uitgesteld.

   Fijn dat je inspiratie haalt uit deze lijst. Ik ga niet zeggen wat je moet doen, maar kan het wel warm aanbevelen als ervaring. Zie ik de landen waar je eerder al vertoefde, dan verwacht ik dat het zeker een interessant verhaal zal worden dat ik met plezier lees. Hou me dus zeker op de hoogte!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *