Aardling koffieToen ik in 2003 mijn verhaaltjes ook online begon te publiceren was dat onder een heel andere naam. Van de vier eerdere versies is enkel nog de Blogspot overgebleven. De berichten die je daar kan lezen werden uiteraard al lang naar hier verplaatst. Voor de volledigheid en zo.

Enkele jaren geleden deed ik al eens uit de doeken waarom ik in godsnaam zo veel moeite steek in dit ding. “De achterliggende gedachte is steeds hetzelfde gebleven: informatie die mij interesseert (archieffunctie) delen met de wereld (broadcast kanaal).” Sindsdien heb ik ook ingezien dat dit hier een waardevol testlab is voor alles wat web optimalisatie betreft. En daar verdien ik nu mijn boterham mee.

Maar dus over die naam. Wat moet je kiezen wanneer je eigenlijk geen vast onderwerp hebt? Als je jezelf niet in een hokje wil steken, moet er dan eigenlijk wel een naam zijn? Over dat soort dingen kan ik serieus zitten doordenken. Al gauw wees de uiteindelijk keuze zichzelf uit: kort, uniek, relevant.

Astronaut (EVA)aard·ling
Zelfstandig naamwoord

  1. (Demoniem, inwonersnaam) de; m, v -en iemand afkomstig van de planeet Aarde (Aarde + -ling).
  2. Referring to an individual of a species originating from Earth. Historically the term referred to a mortal inhabitant of the earth (as opposed to immortals from the underworld or heaven.
  3. Generally in science fiction aliens who use the term Earthling look down on the people of earth.

Synoniemen: aardbewoner, sterveling.
Antoniemen: alien, buitenaards wezen, ruimtewezen.
Vertalingen: Earthling (Engels), Erdling (Duits).

Ja, dit heeft wel iets, dacht ik bij mezelf. Deze vlag dekt mijn lading. En dus registreerde ik de domeinnaam.

Morgen deel drie in deze reeks 30 dagen over mezelf: #3. Een foto van jezelf en jouw vrienden.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *