Eigenlijk heb ik niet zo veel vaste vrienden. Ik leer heel eenvoudig nieuwe mensen kennen, en m’n naïviteit maakt me vrij openhartig. Kan iemand te veel mensen kennen? Het helpt wel om de dingen in perspectief te plaatsen door vragen als: wie was er voor me wanneer ik het nodig had? Als referentie is er een lijstje van 12 close friends op Facebook. Maar zelfs dat krijgt al eens een herschikking. Zo leerde ik in 2012 wat mensen kennen die me ondertussen weer vergeten zijn.

Ik ben best blij met de goede relatie met m’n broer. Zijn passie voor auto’s deel ik niet helemaal, maar er zijn wel regelmatig top momenten. Twee broers, in de weerspiegeling van een 1958 Monza Lister Jaguar.

Maarten Vogels en Stijn Vogels

Een zus heb ik niet. Maar als ik er een had, dan zou ze Annabelle heten en mee ijsjes gaan eten.

Annabelle en Stijn lusten wel een ijsje

De omstandigheden waarin ik Hans leerde kennen waren niet ideaal. Maar we hebben 2013 alvast goed gestart.

Nieuwjaar vieren met J.C. van Gent

Ondertussen is het alweer enkele jaren geleden sinds ik Aaron zag. Zuid-Duitsland is niet meteen om de hoek. Ondertussen trouwde hij met de mooie Margit en kregen ze een kindje. We gaan weer veel mogen inhalen. Blijkbaar is dit de enige foto van ons twee, vlak na een volle schotel ribbekes bij Amadeus. Lachen en eten hadden een hogere prioriteit dan scherpe foto’s maken.

Stijn en Aaron

Enkele weken geleden was ik in Limburg om m’n oudste vriendin terug te zien. Haar lief en zij verwachten hun eerste kindje. Wanneer je elkaar al enkele jaren niet meer gezien hebt ga je geen foto’s zitten trekken.

Maar dan zijn er van die zeldzame momenten waarop je ineens een hele groep mensen bij elkaar krijgt, mét een fototoestel in de buurt. Zoals de voorbije zomer.

Instameet Antwerpen

Morgen deel vier in deze reeks 30 dagen over mezelf: #4. Een gewoonte die je liever niet had.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

 1. Hé fijn, dat je je broer tot je vrienden rekent. Ik heb net hetzelfde met mijn zus. Ik heb enkele goede vrienden maar mijn zus is me het liefst. We zijn hetzelfde en toch verschillend.
  Heb zelf amper jeugdvrienden (ik bedoel dan van op school of zo) en ik besef dat dit deels aan mezelf ligt. Ben niet altijd zo trouw in het onderhouden van vriendschappen. Nou ja, komt van twee kanten uiteraard. Maar ik probeer dat te verbeteren :-)
  You’re a lucky one als je 12 close vrienden hebt.

  Getekend,

  de ijverige schrijfster ;)

  1. Om de zeven-acht jaar wissel ik blijkbaar van vrienden. Ik zijn grote fasen in mijn leven en dat lijkt telkens neer te komen op breekpunten. Acht, zeventien, vierentwintig, dertig. Mensen veranderen. Contacten vervagen. Ik ben niet nostalgisch om het verleden maar blij met de mooie momenten die we beleefd hebben.

   Morgen zien ik mijn broer terug. De hele familie eigenlijk. Eerst barbecue thuis, en dan babyborrel voor een neef zijn eerste zoontje, Stijn. Dat gaat superschattig zijn. :-)

   “You’re a lucky one als je 12 close vrienden hebt,” schrijf je. Ik herinner me een andere: “If you have more than 5 good friends, you have no goods friends.”

   (Edit) Even de bron van die quote gezocht, maar niet gevonden. Wel dit ‘wetenschappelijk’ artikel: http://phys.org/news162741216.html

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *