QI met Stephen Fry

QI, kort voor Quite Interesting, is een absurde kennisquiz gepresenteerd door Stephen Fry. Nou, het woord ‘quiz’ is misschien niet de correcte beschrijving. Want het doel is niet zozeer correct antwoorden op de onmogelijke vragen. Eerder creatieve antwoorden geven om het publiek te entertainen.

Want hoe je kan nu antwoorden op een vraag als: hoeveel inbraken per dag pleegt een koala? (Aflevering Ganimals.)

https://www.youtube.com/watch?list=PLF9584090E7ACAC6C&feature=player_detailpage&v=0ObezlVU1Hw#t=640s

Gastheer Stephen Fry is present tijdens iedere aflevering. En ook komiek Alan Davies mag niet ontbreken als kneusje. Maar de andere 3 kandidaten zijn altijd anders. Van alle afleveringen die ik al gezien heb, en dat zijn er veel, vond ik deze gasten alvast het grappigst: Sean Lock, Rob Brydon en Brian Cox. Een aflevering met deze combinatie zou ik geniaal vinden.

Een van de grappigste momenten was in aflevering En dan is er die keer dat Alan Davies het decor sloopte met een zaag. (Aflevering Gardens.)

https://www.youtube.com/watch?v=dCZbCIDr-6M#t=540s

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *