Zeilboot richting zonsondergangGeen idee hoe ik hier precies aan moet beginnen, dus dan maken we maar wat lijstjes.

Plannen

 • Professioneel ben ik bezig met een project dat eind dit jaar pas klaar is. Dat vereist een hele strakke planning. En eens we klaar zijn begint pas het echte werk. Ik sta dan ook te popelen om écht te beginnen.
 • Dit jaar geen concrete reisplannen. Maar ik verwelkom het toeval. Serendipity. Op de reislijst in mijn hoofd staan: Rome (dit weekend), Wenen (liefst zolang de stad nog zomers groen is), iets ontspannend en daarna iets stimulerend.

Dromen

 • Dat staat vast: België achter me laten en de wereld omzwerven. Ik wil letterlijk en figuurlijk mijn grenzen verleggen. Niet in kleine beetjes maar met grote sprongen.

Doelen:

 • Anderen gelukkig maken. Ergens zie ik mezelf nog eindigen bij activisme of in de politiek. Zolang ik mezelf maar niet wegcijfer, want dat is een gekend probleem.
 • Zelf gelukkig zijn. Kan dat een doel zijn? Ik denk het wel. Door de aaneenschakeling van vele kleine dingen voelt het nu al alsof ik constant op een wolk leef.

Morgen deel negentien in deze reeks 30 dagen over mezelf: #19: Mijn bijnaam en hoe ik die kreeg.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

10 reacties

 1. Hey hey, ben hier op jouw weblog beland door het googlen naar immofraude.
  En nu blijf ik lezen. Om 2u55 begot.
  Maar wat doet een mens wiens bioritme even overhoop ligt naar analogie van diens zekerheden.. (retorisch!)
  Zoeken. En zuchten. En zoeken. En lezen. En ontdekken… dat er nog zoekers zijn.

  Gegroet.

  1. Hoi Vanessa. Bezoekers die zoeken, dat kom je niet vaak tegen. *knipoog* Uit jouw uitvoerige omschrijving bij het Immoweb-bericht kan ik afleiden dat je plannen hebt om een huis te kopen. Dat droomhuis vinden in het volgebouwde België lijkt me inderdaad geen eenvoudige opdracht. Meer de naald in de hooiberg. Is dat wat jouw bioritme zo onder druk zet?

   Ik laat u nog deze quote.

   Seek nothing and you will find everything.

   1. Hi again!

    Een huis kopen is wel het laatste van mijn dromen (tenzij ik bergen geld had èn een acute verliefdheid op een prachtwoonst).
    Mijn (kinder)droom is een deeltijdse opleiding volgen aan een theaterschool. Maar die is privé dus ontzettend duur. Mijn huidige alleenwoontoestand laat dit niet toe. Een samenwoontoestand zit er niet in (met een vriend die niet goed weet wat hij wil). Dus zoeken naar iets goedkopers. Wat nog geen garantie biedt dat ik dan voldoende geld heb voor mijn opleiding.
    Wauw, ik vertel weer veel.
    Maar ik ben dankbaar een eerlijke ziel te “lezen” als reactie op fraudegedoe.

    Je houdt van quotes. Ik niet altijd. Ik ontwikkel ze liever zelf. Maar bij gebrek aan (levens)ervaring toch even mijn favoriete voor het ogenblik…

    Don’t focus on the problem, focus on the solution

    Groetjes van een (be)Zoeker.

    Vanessa

    1. Gezien de vraag over immobiliën dacht dat je een huis ging kopen. Misschien best om even af te wachten als je vriend nog onzeker is over wat hij wel/niet wil doen. Jullie zullen dat wellicht vaak genoeg bespreken.

     Je mag gerust eerlijk zijn, zelfs al is dit openbaar en gebruik je jouw eigen naam. Die beslissing heb ik zelf al lang geleden genomen. Ik wil geen moeite steken in iets anders oprechtheid.

     Be Who You Are
     and Say What You Feel
     Because Those Who Mind Don’t Matter
     and Those Who Matter Don’t Mind.
     (Dr. Seuss, originally by Bernard Baruch)

     Ik hou wel van quotes ja. Bovenstaande was er eentje van mezelf dus dat mag wel. :-) Er staat hier nog een collectie van heel wat meer quotes. Ik vond het wel handig om voort te bouwen op de levenswijsheden van anderen. Wat dat betreft is die van jou des te toepasselijker.

     You must be the change you want to see in the world.
     (Mahatma Gandhi)

     1. Zolang je geen wandelende BZN bent, is het me prima! :-D (dat is niet kwetsend bedoeld hoor!)

      Tja, alleen-of samenwonen en verhuizen of niet of…. Of ik/wij er uit komen weet ik niet. Ik begin stilaan te beseffen dat ik mijn droom moet opbergen. En dat klinkt negatief ja. En negatief is in deze helaas geen foute interpretatie. Maar dat van dat bos en die bomen, weet je wel.

      Ik heb er ook geen probleem mee dit effe openbaar te schrijven. Wat dat betreft volg ik jouw quote.

      Groetjens…

      V.

      1. Wandelende BZN of niet, dat maakt weinig uit. Moest jij daar nu tegen zijn, dan nog zou ik gewoon mijn eigen ding blijven doen. :) Maar als het over levenswijsheden gaat dan durf ik wel eens de grote kanonnen bovenhalen ja.

       Wat is dat hier allemaal van “dromen opbergen”? Van bomen en het bos? Een sprong in het diepe. Zonder angst.

       1. Respect wat betreft je opvatting dat je toch je ding doet, ongeacht de mening van een ander.

        Die sprong in het diepe blijft een issue. Ik ben een duiker met lichte watervrees.
        In dit geval is het eerder willen duiken maar niet aan het gepaste materiaal geraken.

        (Vanessa,stop met zaniken)

        Bedankt alleszins voor de moedgevers!

        1. Niet dat ik iemand anders’ mening niet respecteer. Verre van. Ik zoek juist andersdenkenden op. Maar ergens blijf ik wel steeds m’n eigen morele kompas volgen. Zo ook voor andere issues.

         Willen duiken zonder materiaal is geen goed idee. Talent zonder materiaal zal leiden tot ondermaatse resultaten en ontgoocheling. Als het jou de moeite waard lijkt dan zal je ook wat moeite moeten steken in de financiering.

         Op zich is dat niet zaniken maar je eigen twijfels confronteren. En dat is een goede zaak.

         1. Jep, dat financiergedeelte,daar wringt het schoentje-of in dit geval ‘de zwemvlies’ ;) De gedachte dat ik elke (materiële) zekerheid overboord moet gooien en quasi vanaf nul beginnen om een droom te realiseren, freaks me out. Angstige controlefreak met creatieve ambitie zkt moed en ondernemingszin. En is in deze ook dankbaar voor het lezende oog van een onbekende. Die 30+ (early midlife) crisis, er is wat van aan. :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *