WK veldrijden 2009 in Hoogerheide

In het Nederlandse Hoogerheide werd Niels Albert de nieuwe wereldkampioen veldrijden na een door Belgen gedomineerde race van tien ronden. Topfavoriet Lars Boom wisselde tot drie maal toe van fiets maar kon niet opnieuw bevestigen.

De burgemeester van Hoogerheide sprak van een publiek van liefst 30.000 uitzinnige fans, waaronder een grote meerderheid Vlamingen.

De wedstrijd

De Belgische ploeg nam vanaf de eerste ronde de koers in handen. Niels Albert verhoogde de druk op de concurrentie, en reed ronde per ronde verder vooruit.

Niels Albert

De Belgen koersten als een blok. De enige niet-Belg die nog in de buurt kwam was Zdenek Stybar. Lars Boom kwam er niet meer aan te pas.

Niels Albert wereldkampioen

Het is de eerste wereldtitel voor de 22-jarige Vlaams-Brabander. Superfavorieten Lars Boom en Sven Nys kwamen nooit in de buurt van het goud.

Podium

 1. Niels Albert
 2. Zdenek Stybar (Tsjechë), op 20 seconden
 3. Sven Nys, op 40 seconden
 4. Bart Wellens
 5. Francis Mourey (Frankrijk)
 6. Kevin Pauwels
 7. Sven Vanthourenhout
 8. Simon Zahner (Zwitserland)
 9. Steve Chainel (Frankrijk)
 10. Klaas Vantornout

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

 1. veel lln van myn klas zijn of waren fan van niels
  maar nu bijna niemand meer.
  hy heeft bijna iedereen zitten uitkakken en uitschelden da het ni meer schoon is
  da manneke moet echt is een invetting krijgen .
  dat hem is weet wat da is
  zo iemand zitte uitkakke
  voila tis gezegd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *