Wielrennen in Mexico

Een automobilist die op een fietsrace in de Mexicaanse stad Monterrey inreed heeft een van de deelnemers gedood en tien verwond. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De 28-jarige automobilist zou dronken zijn geweest en in slaap zijn gevallen toen hij zondag inreed op de motorrijders wielrenners die een wedstrijd over 34 kilometer hielden op de snelweg tussen Playa Bagdad en Matamoros, langs de grens met de Amerikaanse staat Texas. Op een door een gemeentefunctionaris genomen foto is te zien hoe motorfietsen en hun berijders bij de aanrijding de lucht in worden geslingerd.

De bestuurder is naar eigen zeggen een Amerikaan uit de Texaanse plaats Brownsville. Hij is aangeklaagd wegens dood door schuld.

Enkele foto’s van de afloop, en de dader.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *