Barack Obama wint de nominatie
Barack Obama wint de nominatie

Barack Obama behaalde eindelijk genoeg delegates om de nominatie van de democratische partij in de wacht te slepen. In tegenstelling tot wat Clinton aanvankelijk verwachtte bleek het een eindeloos lijkende race te worden om de meeste stemmen en delegates. Zelf had ik ook een heel ander resultaat verwacht.

Hillary Clinton, die al heeft laten weten de handdoek voorlopig nog niet in de ring te willen gooien, zegt ondertussen eventueel bereid te zijn om als running mate van Barack Obama de presidentsverkiezingen in te gaan. Op zich lijkt me dat geen slimme zet, als Obama inderdaad zijn boodschap van verandering wil blijven aanhangen.

Als Hillary inderdaad het beste voor heeft met haar partij, zoals ze beweert, dan lijkt het me evenmin geen slimme zet om zich op te dringen als running mate. Het zou ten eerste al een toonbeeld zijn van uitdagende koppigheid, en evenzeer een negatief beeld schetsen van Obama’s leiderschap. Het kiezen van een vice-president is immers aan hem.

Vergeleken met Clinton’s uitdagende speech in New York vannacht was de toespraak van Barack Obama veel verzoenender. Hij liet uitschijnen een beroep te willen doen op Clinton bij zijn plannen om de gezondheidszorg te hervormen. Een gelijkaardig idee heb ik al enkele dagen in gedachten: een golden ticket zal het niet worden, maar de kans dat de Hillary een ministerpost in de wacht sleept lijkt me erg realistisch.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. anderzijds is het wel zo dat Obama kiezers wsl niet voor McCain zullen stemmen maar dat Clinton kiezers dat wel zouden kunnen doen, vandaar is het geen slecht idee om Clinton in de aandacht te houden (ik zeg niet Running mate) om die stemmen te verzekeren.
    Clinton sprak deze week overigens al nadrukkelijk haar steun uit aan Obama nadat die 2 privé gesprekken hadden gehouden. Dat ruikt naar deals ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *