Muur van GeraardsbergenDeze zondag wordt de 94ste Ronde van Vlaan­deren gere­den. Op zondag 4 april 2010 zal half Vlaan­deren afza­kken naar de Vlaamse Arden­nen om onze Flan­driens aan te moedi­gen ter­wi­jl zij op hun fiets de beproev­ing van De Ronde doorstaan.

Het ‘Dorp van de Ronde’ is dit jaar Des­sel­gem, ter her­denk­ing van Briek Schotte (1919–2004). Wie de Ronde van Vlaan­deren live wil vol­gen kan afstem­men op één (12:15u-17:30u) of Sporza op Radio 1 (13u-18u).

Kaart van het parcours

Vlaan­derens Mooiste start om 9:45u in Brugge. Deze edi­tie is 262,3 kilo­me­ter lang. Afhanke­lijk van de weer­som­standighe­den en de gemid­delde snel­heid zullen de ren­ners tussen 15:45u en 16:45u in Ninove aankomen.

Kaart van de Ronde van Vlaanderen 2010
Kaart van de Ronde van Vlaan­deren 2010

In De Ronde van 2010 wor­den 19 hellin­gen bek­lom­men: Den Ast, Kluis­berg, Knok­te­berg, Oude Kware­mont, Pater­berg, Kop­pen­berg, Steen­beek­dries, Taaien­berg, Eiken­berg, Molen­berg, Leberg, Beren­dries, Ten­bosse, Muur van Ger­aards­ber­gen (Kapel­muur) en Bos­berg.

Profiel van de Ronde van Vlaanderen 2010
Profiel van de Ronde van Vlaan­deren 2010

RVV voor Wielertoeristen

De dag voor de koers heeft het grote pub­liek tra­di­tion­eel de mogelijkheid om zelf het par­cours te verken­nen. Duizen­den wiel­er­to­eris­ten rij­den hun eigen Ronde, in de sporen van hun heroïsche wiel­er­helden.

Ver­baas vriend en vijand met jouw sportieve presta­ties. Wie het volledi­ge par­cours niet aankan, zal ook aan de 150 en 170 km een ste­vige uitdag­ing over­houden. Ook voor de moun­tain­bik­ers zijn er 4 afs­tanden voorzien.

Wie op zater­dag 3 april 2010 wil meer­i­j­den met de Ronde van Vlaan­deren voor Wiel­er­to­eris­ten kan zich inschri­jven bij sport.be. De dag nadi­en zal je des te meer kun­nen geni­eten van de echte koers, langs het par­cours of vanu­it je luie zetel.

Favorieten bij de Eliterenners

De eliteren­ners komen zondag aan de start van wat een bij­zon­der span­nende Ronde belooft te wor­den. Enkele sportweb­sites maak­ten een overzicht van hun favori­eten. Wij maak­ten een­zelfde com­pi­latie van mogelijke win­naars:

 1. Tom Boo­nen (Quick Step)
 2. Fabi­an Can­cel­lara (Saxo Bank)
 3. Fil­ip­po Poz­za­to (Katusha)
 4. Philippe Gilbert (Omega Pharma–Lotto)
 5. Juan Anto­nio Flecha (Team Sky)
 6. Sti­jn Devold­er (Quick Step)
 7. Edvald Boas­son Hagen (Team Sky)
 8. Nick Nuyens (Rabobank)
 9. Lars Boom (Rabobank)
 10. Syl­vain Cha­vanel (Quick Step)
 11. Thor Hushovd (Cervelo)
 12. Sebas­t­ian Langeveld (Rabobank)
 13. Greg Van Aver­maet (Omega Pharma–Lotto)
 14. Hein­rich Hausler (Cervelo)
 15. Jür­gen Roe­landts (Omega Pharma–Lotto)
 16. Jan Bake­lants (Omega Pharma–Lotto)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.