Muur van GeraardsbergenDeze zondag wordt de 94ste Ronde van Vlaanderen gereden. Op zondag 4 april 2010 zal half Vlaanderen afzakken naar de Vlaamse Ardennen om onze Flandriens aan te moedigen terwijl zij op hun fiets de beproeving van De Ronde doorstaan.

Het ‘Dorp van de Ronde’ is dit jaar Desselgem, ter herdenking van Briek Schotte (1919–2004). Wie de Ronde van Vlaanderen live wil volgen kan afstemmen op één (12:15u-17:30u) of Sporza op Radio 1 (13u-18u).

Kaart van het parcours

Vlaanderens Mooiste start om 9:45u in Brugge. Deze editie is 262,3 kilometer lang. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de gemiddelde snelheid zullen de renners tussen 15:45u en 16:45u in Ninove aankomen.

Kaart van de Ronde van Vlaanderen 2010
Kaart van de Ronde van Vlaanderen 2010

In De Ronde van 2010 worden 19 hellingen beklommen: Den Ast, Kluisberg, Knokteberg, Oude Kwaremont, Paterberg, Koppenberg, Steenbeekdries, Taaienberg, Eikenberg, Molenberg, Leberg, Berendries, Tenbosse, Muur van Geraardsbergen (Kapelmuur) en Bosberg.

Profiel van de Ronde van Vlaanderen 2010
Profiel van de Ronde van Vlaanderen 2010

RVV voor Wielertoeristen

De dag voor de koers heeft het grote publiek traditioneel de mogelijkheid om zelf het parcours te verkennen. Duizenden wielertoeristen rijden hun eigen Ronde, in de sporen van hun heroïsche wielerhelden.

Verbaas vriend en vijand met jouw sportieve prestaties. Wie het volledige parcours niet aankan, zal ook aan de 150 en 170 km een stevige uitdaging overhouden. Ook voor de mountainbikers zijn er 4 afstanden voorzien.

Wie op zaterdag 3 april 2010 wil meerijden met de Ronde van Vlaanderen voor Wielertoeristen kan zich inschrijven bij sport.be. De dag nadien zal je des te meer kunnen genieten van de echte koers, langs het parcours of vanuit je luie zetel.

Favorieten bij de Eliterenners

De eliterenners komen zondag aan de start van wat een bijzonder spannende Ronde belooft te worden. Enkele sportwebsites maakten een overzicht van hun favorieten. Wij maakten eenzelfde compilatie van mogelijke winnaars:

 1. Tom Boonen (Quick Step)
 2. Fabian Cancellara (Saxo Bank)
 3. Filippo Pozzato (Katusha)
 4. Philippe Gilbert (Omega Pharma–Lotto)
 5. Juan Antonio Flecha (Team Sky)
 6. Stijn Devolder (Quick Step)
 7. Edvald Boasson Hagen (Team Sky)
 8. Nick Nuyens (Rabobank)
 9. Lars Boom (Rabobank)
 10. Sylvain Chavanel (Quick Step)
 11. Thor Hushovd (Cervelo)
 12. Sebastian Langeveld (Rabobank)
 13. Greg Van Avermaet (Omega Pharma–Lotto)
 14. Heinrich Hausler (Cervelo)
 15. Jürgen Roelandts (Omega Pharma–Lotto)
 16. Jan Bakelants (Omega Pharma–Lotto)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.