Parijs-Roubaix en de trein

Nadat de koersleiding eerder al besloot Leif Hoste, Peter Van Petegem en Vladimir Gusev te diskwalificeren wegens het negeren van een rood licht aan de nu al legendarische overweg, blijkt de UCI nu nog meer maatregelen te overwegen.

Grondig onderzoek van de camerabeelden heeft namelijk uitgewezen dat praktisch iedere renner zich schuldig maakte aan meerdere overtredingen van het Franse verkeersreglement: zelden of zelfs niet gebruik maken van het fietspad, rijden tegen de verkeersrichting in, overdreven snelheid in een zone 30, fietsen zonder de handen aan het stuur, een rondpunt langs links nemen, etc.. George Hincapie werd zelfs betrapt op het “koersen zonder stuur”.

De wedstrijdorganisatie ziet zich daarom genoodzaakt alle coureurs te diskwalificeren, en hen volgende week opnieuw te laten rijden. Hierbij zouden de renners wel verplicht worden de verkeersregels in acht te nemen. Bij succes van het gewaagde experiment overweegt de ProTour om dezelfde regels ook tijdens de rest van het seizoen op te leggen. (Bron: vertrouwelijk)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

3 reacties op “Parijs-Roubaix 2006”

  1. Ha! Fietsen zonder stuur… Ik denk niet dat George dit graag zal lezen :)

  2. Je kan in ieder geval niet zeggen dat ze niet handenvrij ‘bellen’ :-)

Reacties zijn gesloten.