Cy, cyclops-kittenCy, wat kort is voor Cyclops, was poesje dat geboren werd met één oog en geen neus. Spijtig genoeg overleefde het uitzonderlijke diertje slechts een enkele dag. Haar normaal geboren zusje uit het nest van twee leeft wel nog steeds. De eigenares van Cy, afkomstig uit Redmond in Oregon, schonk het overleden beestje aan een museum in Phoenix. Ze wilde niet dat het diertje in een of andere privé-collectie terrecht kwam, en koos daarom voor een openbaar instituut.

Nou ja, een echt wetenschappelijke organisatie zou ik het ‘Lost World Museum’ niet durven noemen. De eigenaar wil namelijk ook allerlei andere misvormde dieren en planten uit de natuur tentoonstellen. Sommigen zullen Cy misschien angstaanjagend vinden, maar een poes blijft natuurlijk een poes, dus het zou ongetwijfeld een ontzettend schattig beestje zijn geworden. Prrrr..

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.