Gmail offline met Google Gears

Gmail offline met Google GearsGoogle slaat eindelijk de brug tussen online en offline e-mail. Met Google Gears voor Gmail kan je al jouw berichten vanaf nu ook offline bekijken en beantwoorden.

Even naar de ‘Labs’ tab onder ‘Settings’ in Gmail klikken en de functie activeren. Aangezien je alle post naar je computer haalt zou Gmail meteen ook een pak sneller zijn. Offline Gmail wil natuurlijk ook zeggen dat Gears eerst al jouw post moet downloaden vooraleer die beschikbaar is. (Bronnen bij Google in Mountain View laten weten dat ‘slechts’ 10.000 berichten selectief worden gedownload.) En dat kan eventjes duren met een inbox limiet van meer dan 7 GB.

Voor wie nog vragen heeft zorgt deze korte video tutorial hopelijk voor meer duidelijkheid.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.