Robert Ariail bird flu cartoon
Robert Ariail bird flu cartoon

Maandagmiddag, tijdens het vrtnieuws op één.

Een politieagent uit Zaventem waarschuwt in een enkele straat de bewoners voor het gevaar van mogelijke vogelpest. Meteen na het fragment zit er een kerel van het Federaal Voedselagentschap in de studio bij Sigrid Spruyt. Ook hij heeft het over vogelpest in plaats van -griep.

Als de zogezegde nationale specialisten het al niet meer weten, moet ik mij dan ook zorgen maken? Dan lig ik namelijk al enkele dagen met de griep pest in bed.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Wat is het verschil tussen vogelpest en vogelgriep?

    Bij zowel vogelpest als vogelgriep wordt het griepvirus Aviaire Influenza bedoeld, een Influenza A-virus. Vogelgriep is eigenlijk een betere benaming, omdat de ziekte wordt veroorzaakt door een griepvirus en niet door de pestbacil. In de volksmond wordt echter vaak vogelpest gebruikt als er veel vogels besmet rakenen doodgaan

    bron: http://www.agriholland.nl

  2. Als je builen in de liesstreek of onder de oksels hebt, is het griep. Of pest. Ik begin zelf al te twijfelen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *