Eiland van Lost
Kosrae, het eiland van Lost

Zoals wel vaker deze voorbije weken kijken we ook morgenavond naar twee afleveringen van de televisieserieLost‘. Daarin zitten de overlevenden van een vliegtuigcrash vast op een schijnbaar verlaten eiland waar allerlei vreemde dingen gebeuren.

In één van de eerste afleveringen, wanneer de overlevenden tevergeefs een noodsignaal proberen te versturen, ontvangen ze een radiosignaal dat een Frans bericht uitzend. In die boodschap zitten ook cijfers. Het blijkt al gauw om lengte- en breedtegraad te gaan: 4.815N 162.342E.

Nu is het tegenwoordig niet meer zo moeilijk om op te zoeken wat er precies op die locatie ligt. Eventjes naar Google Maps, de gegevens ingeven en voila, het resultaat. Het kleine eilandje in de buurt blijkt Kosrae te heten, een exotische plek die deel uitmaakt van Federale Staat van Micronesië. Moesten de would-be Robinsons ietsje harder zoeken, ze zouden misschien een van de visrestaurants vinden.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

 1. Geweldig! ‘k Heb er gisteren ook over geblogd. ‘k Kan niet wachten tot deze avond. :)

 2. Lost, met spanning wacht ik op elke maandag ook al heeft deze dag vanaf het begin meer negatieve kanten als positieve

 3. Eigenlijk is het crimineel dat ze zo’n spannende serie maar één keer om de week uitzenden… Al hebben we natuurlijk meer geluk dan in Amerika of Engeland, waar ze maar één aflevering per week te zien krijgen..

 4. Een interessante theorie in verband met de kaart(en) en de hatch:

  http://lost-forum.com/showthread.php?t=4692

  Klinkt allemaal vreemd, maar als je dan kijkt welke hint de producers geven over de hatch…

  “What’s in the Hatch? Hint: In a way, it’s something you’ve never seen before. But in a way, it’s something you see every day and are probably seeing right now. Okay, another hint: It begins and ends with the same letter.”

  Volgens ene John Hesch zou het een oog of een raam kunnen zijn…

 5. Dat kan allemaal, maa volgens mij is het een tunnelkoker. Het is duidelijk dat er nog volk op dat eiland zit, maar als je ze niet kan zien zitten ze waarschijnlijk onder de grond. (In de lucht kan niet.) Eventjes buiten de kust, op zee, kan natuurlijk ook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *