Leren drummen met Tim Ferriss

Leren drummen in vijf dagen, dat is de uitdaging die Tim Ferriss zich stelde voor zijn nieuwe reeks van experimenten. De auteur van o.a. Five hour workweek staat bekend om zijn manier waarop hij alles reduceert tot de essentie. Daarbij volgt hij steeds het Pareto-principe, de regel van 80-20: welke 20% kennis van drummen heb ik nodig om 80% van het resultaat te behalen?

https://www.youtube.com/watch?v=sT9n4ypT4aw

Uiteraard staat Tim er niet alleen voor. Hij krijgt begeleiding van Stewart Copeland van The Police. Deze ervaren rot leert hem de geheimen van iedere drum, hoe je jouw drumsticks best kan vasthouden, de verschillen tussen kick, snare drum en hi-hat cymbalen, etc. Enkele weken geleden was er een etentje bij een vriend met een drumstel. Daar heb ik zelf mogen ondervinden hoe onmogelijk is om elk van je ledematen een ander ritme te geven.

Tim Ferriss drumt mee met Foreigner
Tim Ferriss drumt het nummer ‘Hot Blodded’ tijdens een optreden van Foreigner.

Op het einde van die week volgt de grandioze finale wanneer hij tijdens een live concert van Foreigner het nummer ‘Hot Blooded’ mag meespelen. Serieuze uitdaging voor een beginner. Zalig om te zien hoe hij het er vanaf brengt.

Een prima voorbeeld van hoe jezelf te confronteren met jouw eigen grenzen. Wat is de volgende grens die jij wil verleggen?

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *