Geubels en de Belgen

Gisteren waren we bij Studio 100 voor de opnames van Geubels en de Belgen, een nieuw programma waarin Philippe Geubels “stil staat bij hoe Belgen bepaalde thema’s ervaren.” Geubels leek in zijn nopjes met deze hele tv-show rond zijn personage. (Als je veelvuldige referenties naar ’s mans vorige job bij de Colruyt een ‘personage’ mag noemen.)

De uitzendingen zelf zijn voorzien voor het najaar op Vier. Aangezien ik al een jaar televisieloos door het leven dartel zal ik enkel glimpen opvangen bij familie of vrienden.

Voor mij blijft Geubels vooral de kale komiek uit De Slimste Mens en ooit nog iets met Humo’s Comedy Cup. Sindsdien is hij wel wat salonfähiger dan ik gewoon ben. Minder scherp, meer huis-tuin-en-keuken humor.

De show is geïnspireerd op John Bishop’s Britain. Thema’s als eten, feesten, vakantie of werk passeerden de revue, uiteraard met de nodige karikaturen. Daarom niet slecht, al zag je zijn moppen vaak van ver aankomen.

De eerste ronde takes gebeurde in één enkele opname. Na een korte pauze liet ie wel enkele steken vallen. Allemaal even opnieuw lachen alsof het de eerste keer is dat je dit hoort.

Heel plezant ook toen, ergens tijdens de derde show, mijn gsm afging. Het geluid stond nochtans uit, maar blijkbaar negeert een wekker dat volledig. Verschieten! Toch wel een beetje genant als je de enige bent wie dat overkomt. (En een fijne truc als je ooit iemand wil kloten.)

Een geslaagde avond, daar was iedereen het over eens.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *