Geubels en de Belgen

Gisteren waren we bij Stu­dio 100 voor de opnames van Geubels en de Bel­gen, een nieuw pro­gram­ma waarin Philippe Geubels “stil staat bij hoe Bel­gen bepaalde thema’s ervaren.” Geubels leek in zijn nop­jes met deze hele tv-show rond zijn per­son­age. (Als je veelvuldige ref­er­en­ties naar ’s mans vorige job bij de Col­ruyt een ‘per­son­age’ mag noe­men.)

De uitzendin­gen zelf zijn voorzien voor het najaar op Vier. Aangezien ik al een jaar tele­visieloos door het lev­en dar­tel zal ik enkel glimpen opvan­gen bij fam­i­lie of vrien­den.

Voor mij bli­jft Geubels vooral de kale komiek uit De Slim­ste Mens en ooit nog iets met Humo’s Com­e­dy Cup. Sinds­di­en is hij wel wat salon­fähiger dan ik gewoon ben. Min­der scherp, meer huis-tuin-en-keuken humor.

De show is geïn­spireerd op John Bishop’s Britain. Thema’s als eten, feesten, vakantie of werk passeer­den de revue, uit­er­aard met de nodi­ge karika­turen. Daarom niet slecht, al zag je zijn mop­pen vaak van ver aankomen.

De eerste ronde takes gebeurde in één enkele opname. Na een korte pauze liet ie wel enkele steken vallen. Alle­maal even opnieuw lachen alsof het de eerste keer is dat je dit hoort.

Heel plezant ook toen, ergens tij­dens de derde show, mijn gsm afging. Het gelu­id stond nochtans uit, maar blijk­baar negeert een wekker dat volledig. Ver­schi­eten! Toch wel een beet­je genant als je de enige bent wie dat overkomt. (En een fijne truc als je ooit iemand wil kloten.)

Een ges­laagde avond, daar was iedereen het over eens.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *