Google TV is zo’n ‘ding’ waar je af en toe wat van hoort. Met veel trompet­geschal kondi­gen ze een nieuwe fea­ture aan, om ver­vol­gens terug in doo­dse stilte te ver­vallen. Ik heb er eerlijk gezegd nog weinig van gezien. Momenteel is het weer van dat.

Google TV logoGoogle zit om de tafel met Amerikaanse medi­a­bedri­jven om te kijken of het tv via het Inter­net kan com­mer­cialis­eren. Net als andere techbedri­jven wil Google de manier waarop we tele­visiek­ijken veran­deren. Maar het zijn de medi­a­bedri­jven die voor­lop­ig bepalen hoe snel alles veran­dert.

Dat Google wil schake­len, is niet onl­o­gisch. Het is immers niet het enige techbedri­jf dat bezig is met een OTT-aan­bod. Enkele dagen gele­den waren er al bericht­en dat Apple met medi­a­bedri­jven aan tafel zou zit­ten om deals te sluiten voor een eigen tele­visie­di­enst.1Ben Ser­rure, Google wil u anders tele­visie doen kijken, De Tijd, 18 juli 2013, p. 4.

Het ding is: die bedri­jven zit­ten bij­na alle­maal aan dezelfde tafel bij Sun Val­ley Con­fer­ence.. Het is een terugk­erende bijeenkomst waar con­tent­providers2Enter­tain­ment bedri­jven zoals Time Warn­er, Fox, Com­cast, Via­com, News Corp., Sony. en ‑afne­mers3Media verdel­ers zoals Hulu, Net­flix, YouTube, Apple, Google, Face­book. peper­dure con­tracten onderteke­nen die het enter­tain­ment land­schap bepalen voor de komende jaren.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *