Google TV is zo’n ‘ding’ waar je af en toe wat van hoort. Met veel trompetgeschal kondigen ze een nieuwe feature aan, om vervolgens terug in doodse stilte te vervallen. Ik heb er eerlijk gezegd nog weinig van gezien. Momenteel is het weer van dat.

Google TV logoGoogle zit om de tafel met Amerikaanse mediabedrijven om te kijken of het tv via het Internet kan commercialiseren. Net als andere techbedrijven wil Google de manier waarop we televisiekijken veranderen. Maar het zijn de mediabedrijven die voorlopig bepalen hoe snel alles verandert.

Dat Google wil schakelen, is niet onlogisch. Het is immers niet het enige techbedrijf dat bezig is met een OTT-aanbod. Enkele dagen geleden waren er al berichten dat Apple met mediabedrijven aan tafel zou zitten om deals te sluiten voor een eigen televisiedienst.1Ben Serrure, Google wil u anders televisie doen kijken, De Tijd, 18 juli 2013, p. 4.

Het ding is: die bedrijven zitten bijna allemaal aan dezelfde tafel bij Sun Valley Conference.. Het is een terugkerende bijeenkomst waar contentproviders2Entertainment bedrijven zoals Time Warner, Fox, Comcast, Viacom, News Corp., Sony. en -afnemers3Media verdelers zoals Hulu, Netflix, YouTube, Apple, Google, Facebook. peperdure contracten ondertekenen die het entertainment landschap bepalen voor de komende jaren.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *