Russian SpacewalkHet Internationale Ruimtestation ISS draait al enkele jaren rond onze blauwe aardbol. In al die tijd zijn er al heel wat modules toegevoegd. Sinds november 2002 is er een permanente bewoning, daar op 350 kilometer hoogte.

De daar aanwezig ruimtevaarders houden zich niet alleen bezig met allerlei wetenschappelijk experimenten, maar er is ook ruimte voor ontspanning. Vorige week nog verschenen twee bewoners, Bill McArthur en Valery Tokarev, op het grote scherm van een concert van Paul McCartney.

Fotograferen is een andere hobby van de wetenschappers. De NASA plaatste daarom enkele van de genomen foto’s op haar website. Naast een top 10 kan je ook kiezen uit verschillende steden van over de hele wereld, waaronder ook Brussel, Antwerpen, Leuven, en Mechelen.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Heb het gezien gisteren boven Leuven (België) was. Echt cool, hopelijk komt het nog eens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *