Vorige week ging Euroscoop Genk, een nieuw filmcomplex naast de voormalige mijnterreinen, voor het eerst open. Gisterenavond zijn we eens langsgeweest, om een filmpje mee te pikken. Makkelijk te bereiken, zo vlak langs de autosnelweg E314, en de oude mijngebouwen stralen nog steeds geschiedenis uit. Alleen aan de afwerking buiten moeten ze nog wat werken, want niemand loopt graag stukken door de modder.

Jessica Alba in bikiniBinnen bleef het gelukkig droog, al kan je dat voor de film zelf niet zeggen. Into the Blue gaat over jonge schatzoekers in het Caraïbisch gebied, met hoofdrollen voor Paul Walker en Jessica Alba. Zij vinden samen met twee vrienden een oud scheepswrak. De problemen beginnen echter wanneer er verderop ook een neergestort drugsvliegtuig blijkt te liggen.

Al bij al een middelmatige film met een voorspelbaar verhaal. Wie spanning zoekt zit hier volgens mij niet meteen op z’n plaats. Wél de moeite zijn de beelden van de Bahamas, de mooie glooiende heuvellandschappen en vooral de onderwaterwereld. Huug zou er zich ongetwijfeld kunnen uitleven.

Post Scriptum: Terwijl ik in de filmhal wat rondliep zag ik in een hoekje de affiche van The Chronicles of Narnia hangen, een fantasty film bij ons pas op 21 december uitkomt, over het magische land Narnia. Als basis dienen de boeken van C. S. Lewis.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Idd, een heel mooi cinemacomplex, ik ben er in het openingsweekend eens langsgereden maar toen was het er verschrikkelijk druk, te druk naar mijn goesting.
    Ik ga er zondag waarschijnlijk terug, eens kijken naar een filmpje. Welke zie ik dan wel.

  2. De beelden van de Bahamas zullen wel de moeite geweest zijn. Maar toch ook de mooie verschijning van Jessica zeker?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *