The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the WardrobeHet was al een tijdje gepland maar vrijdag zijn we dan toch eindelijk gaan kijken naar De Kronieken van Narnia: De leeuw, de heks en de kleerkast, de verfilming van het tweede verhaal uit de Narnia-reeks van C. S. Lewis (1898-1963). In de Verenigde Staten is het boek algemeen bekend veronderstelde kinderliteratuur. (Zou de christelijke ondertoon daar voor iets tussenzitten?)

Het verhaal is in feite erg simpel, dus goed volgbaar voor kinderen. Spannend zou ik het niet durven noemen want de wendingen waren erg voorspelbaar. Ook duurde de inleiding tot het verhaal net iets te lang: een uur vooraleer de plot duidelijk was. De special effects mogen er wel zijn, maar wat kan je ook anders verwachten met een budget van $100 miljoen.

Rond mogelijke vervolgen heerst nog speculatie. Hoewel Disney en Walden Media de rechten hebben om alle boeken uit ‘De Kronieken van Narnia’ te verfilmen zijn er momenteel alleen plannen voor een verfilming van ‘Het Betoverde Land achter de Kleerkast’.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.