Messier 51 Whirlpool Galaxy

Deze simulatie toont het ontstaan van een Melkweg gedurende 13,5 miljard jaar. Het NASA Goddard Space Flight Center wou de vorming van melkwegstelsels na de Big Bang in beeld brengen. Daarvoor werd een beroep gedaan op 1 miljoen CPU uren van de Pleiades supercomputer van het Ames Research Center.

Meerdere kleuren geven de verdeling weer van gas (blauw), jonge sterren (wit) en oude sterren (rood). Het beeld is zo’n 300.000 lichtjaren breed en toont hoe het heelal gedomineerd wordt door donkere energie en donkere materie.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *