Mars Curiosity rover maakt een selfie

Vakantiekiekjes nemen op Mars. De $2,5 miljard die NASA investeerde in de Mars Curiosity rover bewijst duidelijk zijn nut. Best nog wel een mooi zelfportret, als je weet dat dit een montage is van 55 losse foto’s. Klik op de foto voor een grotere versie.

Mars Curiosity rover

De Curiosity rover landde afgelopen zomer in de Gale krater Het is de grootste robot die tot nog toe op Mars werd losgelaten: 1.000 kilo, zo groot als een SUV, met tien keer meer wetenschappelijk materiaal dan enige vorige missie.

Bron: High-resolution self-portrait by Curiosity rover arm camera (NASA).

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *