Curiosity rover landing

Een half jaar geleden landde de Curiosity rover op Mars. Sinds 6 augustus 2012 maakt de gigantische robot foto’s van de rode planeet terwijl het op verkenning gaat. Indertijd werd heel wat ophef gemaakt omtrent de originele manier waarop de module op Mars neerdaalde.

NASA maakte beelden van die landen, maar helaas slechts in 4 fps. Bard Canning interpoleerde die beelden tot een vloeiende video aan 30 fps. Het geluid is artificieel. Vier weken lang, beeld per beeld, werkte Canning aan zijn filmpje. “It was a labor of love.”

Zijn 8-bit versie van de landing is overigens ook wel grappig.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

5 reacties op “Landing van Curiosity Rover op Mars”

  1. Gelukkig zijn er nog Aardlings om ons uit de spelonken van de Algemene Kennis weg te lokken naar diephemelse perspectieven. Geef ons Ruimte, Ruimte!

    1. Het brengt zo’n buitenaards evenement toch een stuk dichterbij wanneer je het op deze manier kan tonen. Het is niet dat men meteen een actiefilm of thriller zal maken van het huidige ruimtevaartprogramma. Maar wat extra aandacht lijkt me wel eerlijk.

  2. Gelieve deze comment te deleten. Maar als ik op je Oblivion post click krijg ik een witte scherm met dit te zien:

    Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/stijnvogels/aardling.com/wp-content/plugins/predictive404/predictive404.php on line 25

    Warning: asort() expects parameter 1 to be array, null given in /home/stijnvogels/aardling.com/wp-content/plugins/predictive404/predictive404.php on line 34

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/stijnvogels/aardling.com/wp-content/plugins/predictive404/predictive404.php on line 35

Reacties zijn gesloten.