Ingvar Kamprad, IKEA

Miljardair Ingvar Kamprad, de Zweedse op­richter van de bekende meubel­keten IKEA, heeft toegegeven dat hij de internationale keten te controleren via een geheime stichting in Liechtenstein. Deze stichting in het belastingpaleis zou een speciale constructie zijn die belastingontduiking toelaat.

De leiding van IKEA is officieel in handen van een complex netwerk van bedrijven en stichtingen. Eén daarvan is de Interogo Foundation, die Kamprad in 1989 in Liechtenstein oprichtte.

Daarnaast is er ook nog de Stichting INGKA Foundation, een Nederlandse stichting die maar liefst $36 miljard in huis heeft.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.