Hup Holland Hup

Vanavond weten we of het Nederlandse ‘Elftal’ doorgaat naar de finanle van het WK voetbal in Zuid-Afrika. Verslaat Oranje het enige overblijvende Zuid-Amerikaanse land, of is het Uruguay dat het in de finale tegen Duitsland of Spanje mag opnemen?

Om onze noorderburen vanavond in Kaapstad alvast een hart om de riem te steken scanderen we vrolijk hun supportersliedje mee.

Hup Holland hup
Laat de leeuw niet in z’n hempie staan

Hup Holland hup
Trek het beessie geen pantoffels aan

Hup Holland hup
Laat je uit ’t veld niet slaan

Want de leeuw op voetbalschoenen
Durft de hele wereld aan

Ik ga er overigens van uit dat Nederland de finale haalt, om vervolgens te verliezen van de nieuwe wereldkampioen. Zoals Gary Lineker het ooit omschreef:

Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans always win.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *