De zomersolden in België zijn alvast goed begonnen. Alle winkelstraten in België lopen vol van mensen op zoek naar unieke koopjes.

De Belgische solden begonnen officieel op donderdag 4 juli 2010. Om de verkoop extra kracht bij te zetten hanteren sommige winkels andere openingsuren tijdens de solden.

Solden in Antwerpen

Meir in Antwerpen
Meir in Antwerpen
Antwerpen is een van de populairste winkelsteden van België. Tijdens een citytrip of bezoek kan je zowel grote als kleine winkels tegenkomen. De vele winkelstraten zorgen voor een uniek aanbod. De Meir alleen al trekt zo’n 240.000 bezoekers per week aan.

Het kloppende winkelhart van Antwerpen bevindt zich rondom de Meir en de Stadsfeestzaal: :Schuttershofstraat, Hopland, De Keyserlei, Huidevettersstraat en Leopoldstraat.

Volg je de Meir naar de Schelde en de oude binnenstad, dan kom je een terecht in het op de Groenplaats en haar vele modieuze zijstraten. Nationalestraat, Kammenstraat, Schrijnwerkersstraat, Wiegstraat en Korte Gasthuisstraat.

Zomersolden in Gent

Graslei en Korenlei in Gent
Graslei en Korenlei in Gent
Gent heeft vele leuke winkels. De populairste winkelstraat is de Veldstraat. Volg deze naar het noorden, en via de Korenmarkt en Langemunt kom je uit op de Vrijdagmarkt. Gezellig shoppen kan je ook in de Voldersstraat , Vlaanderenstraat en Shoppingcenter Gent Zuid.

Koopjes in Hasselt

Grote Markt in Hasselt
Grote Markt in Hasselt
Met haar vele boetiekjes, luxe winkels en speciaalzaken is Hasselt zeker een aanrader. De stad profileert zich al enkele jaren als een echte modestad. Dé winkelstraten bij utistek zijn de Koning Albertstraat , Hoogstraat en Demerstraat — ze lopen van noord naar zuid over de Grote Markt.

Naast deze hoofdstaten kan je in de zijstraten ook verschillende boetiekjes terugvinden: Havermarkt , Kapelstraat , Aldestraat en Lombaardstraat. De straten rondom de Tweetorenwijk kennen ook een heropleving.

Winkels in Leuven

Bondgenotenlaan in Leuven
Bondgenotenlaan in Leuven
De combinatie van het historische stadscentrum, de unieke winkeltjes en de uitgebreide horeca-voorzieningen maken van Leuven een echte aanrader. Grote winkelketens vindt je langs de Bondgenotenlaan.

Winkelen in Leuven is aangenaam omdat de winkelstraten dicht bij elkaar liggen: Brusselsestraat, Diestsestraat, Mechelsestraat, Tiensestraat en Parijsstraat. Winkelplezier gegarandeerd!

Winkelen in Brussel

Koninginnegalerij in Brussel
Koninginnegalerij in Brussel
Brussel kent een echte mix van winkelmogelijkheden. Van de brede winkelboulevards in de bovenstad tot de smalle steegjes in het oude centrum. Van rommelige antiekwinkeltjes tot luxueuze winkelgalerijen zoals de Koninginnegalerij (Sint-Hubertus).

De drukstbezochte winkels liggen aan de autovrije Nieuwstraat. Voor chique of jonge merken kan je terecht in bij de Louizalaan en Waterloolaan. Kleinere boetiekjes kom je tegen in de gezellig Grote Zavel. Bezoek zeker ook de antiekzaken rondom de Blaesstraat.

Winkelstraten in Brugge

Steenstraat in Brugge
Steenstraat in Brugge
Als toeristische trekpleister kent Brugge vele ’toeristenshops’ zoals chocolaterie’s bierspeciaalzaken en antiquairs. Dit belet niet dat je goed kan winkelen in het “Venetie van het Noorden”.

In de Steenstraat en Geldmuntstraat kan je bekende grote ketens terugvinden. De Noordzandstraat en Zuidzandstraat verbinden de Markt met ’t Zand. Gezellige boetiekjes zijn te vinden in de Mariastraat, Philipstockstraat en Vlamingstraat.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.