Goede voornemens voor 2011

Het is 7 januari en de eerste week van 2011 is al voorbij. Het nieuwe jaar kende meteen een vliegende start. Begin vorig jaar stelde ik enkele ambitieuze goede voornemens op. Het resultaat daarvan is vrij goed meegevallen. Uit mijn lijstje van tien heb ik de meeste voornemens zonder probleem kunnen realiseren. Het haperde enkel bij het sporten (ander werk, geen tijd meer) en lezen van de klassiekers (niet alles bleek beschikbaar in Antwerpen).

Voor 2011 wil ik gelijkaardige doelen stellen.

 1. Opnieuw een goed doel steunen. In 2010 gingen alle reclame-opbrengsten uit dit blog naar de mensen van UNICEF. In 2011 wordt dat een ander doel. Voorlopig ben ik nog aan het twijfelen tussen Wikipedia en SOS Kinderdorpen.
 2. Blijven sporten. Het blijft een klassieker, maar ik zet hem toch nog steeds op mijn lijstje. Ik ga graag zwemmen. Nu ik de mogelijkheid heb om zo nu en dan van thuis uit te werken is er ook geen excuus meer van “geen tijd”. Hopelijk is m’n zwemkaart van het Olympisch zwembad bij Wezenberg nog geldig…
 3. Meer vakantie nemen en op reis gaan. Vorig jaar had ik met opzet “Naar het buitenland” op m’n lijstje gezet. We zijn ook wel weggeweest (een weekendje naar Parijs), maar veel vakantie heb ik niet genomen. Van de 42 vakantiedagen bij Truvo heb ik er uiteindelijk slechts 5 opgenomen. Je moet genieten van het leven. Laat ik dat in 2011 nog meer proberen doen.

Op zich zijn het een pak minder targets dan vorig jaar. Maar ik heb me eens zitten afvragen: wat wil ik zelf, en wat heb ik eigenlijk nodig? En die twee dingen zijn niet altijd hetzelfde. We zullen zien wat ervan komt. Nog 51 weken te gaan!

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

 1. Ik heb lang getwijfeld of ik persoonlijk of persoonlijk in de hoedanigheid van ikki.be ging reageren. Twee van de 3 doelen komen namelijk overeen met mijn eigen doelen. Meer sporten is een klassieker, maar ook vakantie nemen en op reis gaan staat bij mij in de top 5. Tenminste toch volgend jaar! :-)

  Echter je laatste zinnen hebben mij doen besluiten om als IKKI zijnde te reageren. “Wat wil ik zelf, en wat heb ik eigenlijk nodig? En die twee dingen zijn niet altijd hetzelfde.” Dit zijn interessante vragen, die ik vaker hoor/lees van mensen die zich hebben ingeschreven op ikki.be. IKKI is een online carrière platform voor freelancers en ik merk dus op dat zij ook steeds vaker met deze vragen worstelen.

  Ik ben in elk geval benieuwd naar het vervolg en heb je site aan mijn RSS toegevoegd! Kudos!

  Groeten,
  Lodi Planting
  Community Manager IKKI NV

  1. Hallo Lodi. Alvast bedankt voor je reactie.

   Het klopt inderdaad dat je eigen wensen en doelen niet altijd met elkaar kunnen overeenkomen. Neem nu ons voorbeeld van meer sporten. Als ik meer wil gaan sporten én meer rustdagen wil nemen, dan zijn die twee niet compatibel. Op korte termijn ga je het ene wel kunnen realiseren, maar op lange termijn komt het andere in gevaar.

   Aangezien onze goede voornemens redelijk in dezelfde lijn liggen wens ik je nog veel succes bij het realiseren van die doelstellingen! Opspraak in december 2011 om het resultaat te herzien evalueren? ;-)

   1. Een eerdere afspraak lijkt me beter! Dan kunnen we onze doelen nog aanpassen/bijsturen. Jij ook heel veel succes!

    Ps. je kunt wel meer sporten en meer reizen, maar dan valt werken een beetje buiten de boot! ;-)

    1. Kijk ik een half jaar later terug op de voornemens die ik in januari maakte, dan blijkt er van 2/3de nog niet veel in huis gekomen. Het goede doel heeft ondertussen al een aardig spaarpotje klaarstaan. Maar van meer sporten en vakantie nemen is nog helemaal niets gekomen…

 2. De beste wensen voor 2012 Yvon. En dat we nog lang mogen qetuiln. Ik maak al lang geen goede voornemens meer. Probeer zo veel mogelijk in het moment te leven. En dat bevalt prima.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *