Ted WilliamsHet zal je maar overkomen. Je rijdt met je wagen langs een snel weg. Aan een kruispunt staat een ongeschoren, verwaarloosd uitziende man met een bordje. Hij beweert over een gouden stem te beschikken. Aanvankelijk wil je hem niet geloven, maar je besluit hem een kans te geven. Wat volgt is dit.

https://www.youtube.com/watch?v=-k2i0VC6Jj0

Een dag later kwam ik de video tegen op Reddit en dacht: “Hey da’s leuk, daar moet iemand iets mee doen.”

Twee dagen later was de video viraal gegaan met meer dan 10 miljoen views op YouTube. 1De originele video was eigenlijk een rip van een nieuwsbericht en daarom verwijderd wegens een copyright claim.

Drie dagen later heeft de man een job als aankondiger bij het basketbalteam de Cleveland Caveliers, een eigen huis en interviews op alle grote televisieshows in de Verenigde Staten. Ondertussen maakte hij ook nog deze reclame voor Kraft Macaroni & Cheese, de eerste opdracht na z’n fifteen minutes of fame.

https://www.youtube.com/watch?v=Dy85lAKLasw

Echt wel een feel-good verhaal. :-) Hopelijk slaagt hij erin om op het rechte pad te blijven. Tijdens de voorbije dagen gaf hij ook een uitgebreid interview op de ‘Today Show’ waarin hij zijn verhaal doet. Williams is vooral dankbaar dat hij een tweede kans kreeg. Het is ook erg mooi hoe hij de mensen weet te herinneren aan de Gouden Regel. Als iedereen dat nu eens wat vaker zou doen…

https://www.youtube.com/watch?v=LAcIFIASiI4

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *