Facebook.com emailSinds november 2010 kan je bij Facebook een gratis @Facebook.com e-mailadres aanmaken. Je adres bevat dezelfde naam als in jouw username, bijvoorbeeld:

 • Profile: facebook.com/username
 • Email: username@facebook.com

Username maken

Heb je nog geen username, dan kan je een Facebook username instellen of tijdens het aanmaken van je adres. Bij de meeste gebruikers is de combinatie van hun naam en familienaam nog beschikbaar. Als dit niet meer zo is zal je iets creatiever moeten zijn.

Om zo’n e-mailadres aan te maken ga je naar je berichten inbox en klik op de link “Claim your Facebook email”. Zie je nog geen link, dan moet je even een Facebook e-mail uitnodiging aanvragen.

Wat te verwachten

Zodra je jouw e-mailadres hebt aangemaakt kunnen mensen je een e-mail sturen via de traditionele e-mail systemen (bijvoorbeeld Hotmail, Yahoo of Gmail), en de e-mails zullen verschijnen als Facebook-berichten.

Bij het versturen vanaf je Facebook adres worden je mails geformatteerd zoals een Facebook-bericht, inclusief je naam, profielfoto en boodschap.

@facebook.com automatische default

Vandaag veranderde Facebook alle e-mailadressen van haar gebruiken naar @facebook.com zonder daarvoor eerst toestemming te vragen. Deze ongevraagde aanpassing is eentje uit een lange rij van fouten en schandalen. Soms is de waarheid hard om te verduren. Sommige gebruikers melden dat hun default e-mail nog niet werd aangepast, maar hoogstwaarschijnlijk zal de wijziging binnenkort alle accounts treffen.

Een oplosing is gelukkig erg eenvoudig.

 1. Uiteraard moet je om te beginnen eerst inloggen op je Facebook account.
 2. Ga naar je profiel en klik door naar de info/about pagina.
 3. Scroll naar het overzicht van je contactinformatie tot je jouw e-mailadres(sen) ziet staan.
 4. Klik op ‘edit’ en stel opnieuw je primaire e-mailadres in.
 5. Opslaan en Facebook vervloeken.

Om te dubbelchecken kan je jouw profielpagina nog even herladen.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

17 reacties

 1. heey.. ik ben tina en heb een vraagje over facebook.
  ik kan dus niet meer op mijn acount en het is echt dom!!
  er komt altijd dat ik een beveilegings code moet in voeren maar ik krijg die domme code niet.. weet iemand wat ik moet doen?? plz groetjes tina :)

  1. ge hegt normaal een gsm nummer moeten ingeven en normaal moet je die aan krijgen

 2. facebook is een leuke site en nu heb ik een e-mail met facebook NICE

 3. De eerste keer:5 dagen eruit!,daarna 15 dagen:niet aankomen,,nu 30 dagen daaruit??Ik weet niet waarom:eerst 45 dagen in coma+de rest,,maar waarom van Facebook ???
  Ik heb niks misdaan,echt !!

 4. Ik heb een vraag aan jullie hoe komt het da ik op mijn eerste facbook nie meer graag ik heb in tussen al 7nieuwe moeten aanmaken en er zijn nog problemen er mee hoe komt het als ik me mag afvragen kijk als het azo is moe ik geen FACEBOOK meer hebben het is een kloote site

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *