Mac App Store

Vandaag opende Apple een online winkel voor Mac Apps. Je kan het vergelijken met een software-versie van de iTunes muziekwinkel of het Steam games platform. Momenteel zijn er nog maar 1.000 gratis en betalende applicaties beschikbaar, maar dat aantal zal waarschijnlijk snel toenemen.

Het voordeel van zo’n online softwarewinkel is dat je niet langer met dozen zit en geen schijfjes meer moet bewaren. Om the Mac App Store te installeren moet je gewoon even een update laten lopen op een Mac met ‘OS X Snow Leopard’.

Twitter for Mac

Sinds ik via het werk een MacBook kreeg heb ik met plezier de software voor het Apple-platform leren kennen. Een zo’n leuke app is Tweetie, een Twitter client die werd gekocht door Twitter in april 2010. Met een beetje geluk komt er vandaag/morgen ook een officiële Twitter App voor Mac uit, als ik de geruchten mag geloven.

Twitter Mac App
Twitter Mac App

Nog andere apps?

Zijn er nog andere dingen waar ik naar uit kijk? Het lijkt me wel leuk dat sommige spelletjes van iOS nu ook beschikbaar worden op een gewone computer. Ik denk dat Carmen vast blij zou zijn met Flight Control HD, moesten we dat niet vorige week hebben gekocht via Steam.

Flight Control HD Mac App
Flight Control HD Mac App

Een andere leuke app is de Sparrow mail app waarmee ik mijn GMail beheer. Momenteel kan je die nog vrij downloaden vanaf hun website, maar het lijkt me een ideale toevoeging voor deze store.

Moest je iets tegenkomen dat de moeite is, laat dan zeker jouw tip achter in de reacties!

(7 januari) Ondertussen is er al een hack om betalende applicaties gratis te doen werken. Deze hack van Angry Birds voor Mac werkt ook voor andere apps. Works like charm. :)

Bron: Apple’s Mac App Store Opens for Business

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.