Gisteren toonde Google een demo van Android 3.0 “Hon­ey­comb” op de CES beurs in Las Vegas. Het was slechts een korte clip van ander­halve min­u­ut, maar wat je te zien kreeg zag er in ieder geval strak uit.

De inter­face in deze demo werd spe­ci­aal aangepast voor grotere scher­men, vooral dan Tablets. De UI doet me een klein beet­je aan de nieuwe ‘Tron’ film denken. In vergelijk­ing hier­mee lijkt iOS eerder iets voor kleine kinderen.

Features

  1. Je home­screen aan­passen lijkt alvast een­voudi­ger. Zelf ik ben ik niet zo’n fan van al die wid­gets, maar ik zie wel hoe een een­voudi­ger gebruik­ser­var­ing heel wat mensen kan helpen.
  2. De vernieuwde brows­er mét tabs ziet er uit als een port van Chrome. Niks op tegen! (Demo)
  3. eBooks door­bladeren doet een beet­je denken aan de Cov­er Flow van Apple. Mooi, maar is het nog steeds hand­ig wan­neer je meer dan 10 boeken bez­it? (Demo)
  4. Ook Gmail kri­jgt een spe­ci­aal aangepast ver­sie. Zoals verwacht erg intuïtief en vol­gens de best prac­tices die men ook vol­gde bij het design voor de iPad. (Demo)
  5. YouTube ziet er uit als een gigan­tis­che video wall. Een beet­je zoals Google TV, maar dan mooier. (Demo)
  6. GTalk wordt blijk­baar het antwo­ord op Face­Time. Een leuke extra, al is er natu­urlijk ook nog con­cur­ren­tie te verwacht­en van Skype. (Demo)
  7. De nieuwe ver­sie van Maps in 3D bli­jft knap maar kenden we eigen­lijk al. (Demo)
Android Honeycomb homescreen
De ver­schil­lende home­screens in Android 3.0 Hon­ey­comb.

Vol­gens som­mige gerucht­en zou je deze vol­gende gen­er­atie van Android enkel kun­nen draaien op toestellen met een dual-core proces­sor. :( En ik heb ook zo m’n bedenkin­gen bij de verdere frag­menter­ing van het Android plat­form.

Bron: A Sneak Peek of Android 3.0, Hon­ey­comb (Google Mobile Blog)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. iOS iets voor kleine kinderen? Kinderen zijn trouwens al klein. Wat ben ik toch een mon­gool :-).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *