De zons­verduistering van dinsdag zorgde alvast voor een interessante zons­opkomst. De eclips van de Zon was goed zichtbaar in Europa, Afrika en Azië. Gedurende enkele minuten nam de Maan een hap uit onze ster.

Voor een fractie van een seconde werd de Zon ook nog verduisterd door iets anders: het ISS, ons internationale ruimtestation. De Franse fotograaf Thierry Legault reisde speciaal naar Oman in het Midden Oosten om een foto te maken met deze 3 hemelse ‘modellen’. Klein detail: om de foto te maken had hij slechts 0,86 seconden de tijd.

Zonsverduistering
Zonsverduistering met Zon, Maan en ISS. © Thierry Legault.

Meer van dit lekkers bij Astrophoto.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

      1. One second?! Wow…didn’t know that. It makes this photograph even more special.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *