De Nationale Bank heeft in 2010 zo’n 158 miljoen oude Belgische frank binnengekregen, omgerekend bijna €4 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank voor de eerste elf maanden van het jaar.

Bij de Nationale Bank kunnen nog steeds briefjes van 100, 200, 500, 1.000, 2.000 en 10.000 Belgische frank worden omgeruild. Muntstukken in Belgische frank kunnen niet meer worden ingewisseld.

Oude Belgische frank biljetten
Oude Belgische frank biljetten

Van de kleinste biljetten van 100 en 200 is nog ongeveer 10% in omloop, zo schat de Nationale Bank. De grootste biljetten zijn bijna allemaal teruggebracht. In totaal zat er eind november nog steeds voor €165 miljoen Belgische briefjes in kousen, onder matrassen en in zakken van lang vergeten jassen.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.