International Space Station

Astronaute Sunita Williams geeft een rondleiding doorheen het International Space Station (ISS). Toen ik een jaar of tien jonger was hing er een poster van ruimtevaart op mijn kot, met onder andere het ISS in aanbouw. Sindsdien zijn er uiteraard heel wat nieuwe modules bijgekomen. Toch zou het ruimtestation pas volledig klaar zijn in 2015.

Tijdens deze 25-minuten durende rondleiding toont Suni ons de grote en kleine kantjes van het dagelijks leven aan boord van het ISS. De ’telefoonhokjes’ waarin ze slapen, de rondzwevende hometrainer, waar de lekkerste snoepjes verstopt zitten, waarom het toilet color coded is, etc. Razend interessant om eens achter de schermen te kijken. En in vergelijking valt mijn stapel rommel in de keuken prima mee.

Bron: A tour of the International Space Station (Kottke)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *