Ogen zijn de spiegel van de ziel

Heel wat elementen maken een mens aantrekkelijk voor iemand anders. De ene valt op bepaalde onderdelen van het uiterlijk, anderen letten eerder op bepaald gedrag, sommigen gaan dan weer op zoek naar veel geld of een ander begerenswaardig kenmerk.

Op oudjaar heb ik zelf nog gemerkt dat ‘een blik’ het voor mij doet. Leonardo Da Vinci had gelijk toen hij de ogen omschreef als “de spiegel van de ziel.” Om het met muziek te zeggen dit mooie nummer van Eels met de ravissante Padma Lakshmi.

Eels: That look you give that guy

That look you give that guy, I wanna see…
Looking right at me.
If I could be that guy, instead of me…
I’d give you all I got.

I never thought that I could be so bold,
to even say these thoughts aloud.
But if let’s say, it won’t work out.
You know where I can be found.

Foto: The eyes are the mirror of the soul (Khovalko).

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *